Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
bomen-planten-vietnam

De impact van jouw bomen in Vietnam

Jij hebt bomen geplant in ons project in Vietnam. Hiermee kunnen we de duinbossen aan de kust van Song Cau herstellen. Niet alleen wij zijn hier dankbaar voor, maar ook de lokale bevolking. Projectmedewerker Duy Trần Khương vertelt je in deze video hoe jouw donatie een wereld van verschil maakt voor de inwoners in Vietnam.

Natuurlijk kustbescherming

Rijstboeren en vissers in Vietnam krijgen door klimaatverandering steeds vaker te maken met extreme weersomstandigheden, zoals tyfoons en overstromingen. Voorheen werden de dorpelingen hiertegen beschermd door de duinbossen aan de kust. Maar door verkeerd landgebruik en ontbossing zijn deze bossen grotendeels verdwenen. Dankzij jouw donatie kunnen we de duinbossen weer herstellen. De geplante bomen houden harde windvlagen tegen en werken dus als een buffer voor de dorpen landinwaarts. 🌪️

Meer water voor landbouw

Door de juiste boom op de juiste plek te planten, verbeteren we ook het grondwaterpeil. We planten alleen inheemse boomsoorten die hier van nature thuishoren. Dankzij de wortels van deze bomen kan de grond beter water vasthouden. En zo wordt het grondwaterpeil verhoogd. Dat betekent dat de dorpelingen het hele jaar door meer water beschikbaar hebben voor de groei van hun gewassen. En dat levert meer inkomsten op.

vietnam-kwekerij

Meer werkgelegenheid voor vrouwen

Ongeveer 60% van de dorpelingen die meewerkt aan het project bestaat uit vrouwen. Zij worden opgeleid in het beheer en onderhoud in de kwekerij en de aanplant van bomen. Ook ze oogsten straks de bosbijproducten die de bomen leveren, zoals vruchten en noten. Zo krijgen zij een betere kans op de arbeidsmarkt en extra inkomen.

Jouw bomen zijn goud waard

Jouw donatie gaat dus veel verder dan alleen een boompje planten. Dankzij jouw bomen brengen we het groen terug aan de kust van Vietnam én verbeteren we de leefomstandigheden van de lokale bevolking. Dankjewel!

vietnam-bomen-planten
Lees meer over het project in Vietnam

Wil je de wereld nog groener maken?

Wij zijn ervan overtuigd (en jij hopelijk ook!) dat bomen het verschil maken. Voor klimaat, mens en natuur! Dus wil jij nog meer bomen met ons planten voor een bosrijke wereld?

Plant een boom