Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
bomen-planten-vietnam

Vietnam

Trees for All gaat samen met lokale partners en inwoners de zwaar gedegradeerde kustzone van Centraal-Vietnam herstellen.

Status: Actueel project

Gefinancierd

Aanleg van duinbossen in Centraal-Vietnam

De kust van Centraal-Vietnam wordt in toenemende mate geteisterd door tropische stormen en tyfoons. De natuurlijke vegetatie in de duinen is nagenoeg verdwenen. Daardoor zijn de dorpen in het achterland kwetsbaar voor overstromingen. Met ons project dragen we bij aan het herstel van duinbossen en zorgen we voor natuurlijke kustbescherming. Bovendien helpen we de lokale bevolking met de ontwikkeling van een veerkrachtig, klimaatbestendig ecosysteem.

Waarom is dit project nodig?

Het langgerekte kustgebied van Centraal-Vietnam is sterk geërodeerd. De temperaturen lopen hoog op, tot boven de 40 °C in de droge tijd. In de regentijd zijn er overstromingen als gevolg van tropische stormen. De duinbossen en mangroven die de dorpen vroeger beschermden tegen deze extreme weersomstandigheden, zijn vrijwel volledig verdwenen door grootschalige ontbossing en verkeerd landgebruik. Daardoor wordt de lokale bevolking van rijstboeren en vissers steeds meer blootgesteld aan de gevolgen van klimaatverandering. Denk aan toenemende overstromingen, tyfoons, langdurige droogte en watervervuiling.

Plant mee in onze bosprojecten

Wil je als bedrijf bomen planten? Ga dan naar onze pagina voor bedrijven.

  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in
icon-moederboom

0

bomen worden geplant

icon-hectare-bos

0

hectare zwaar gedegradeerde duinen

icon-boeren

0

mensen hebben werk & inkomen

icon-huishoudens

0

mensen in totaal die profiteren van het project

Wat gaan we hieraan doen

Het is noodzaak om de oorspronkelijke duinbossen terug te krijgen. Trees for All gaat de aankomende jaren 120.000 inheemse bomen en struiken aanplanten om de kustzone te herstellen en te beschermen. Een aantal daarvan staat als kwetsbaar en bedreigd op de Rode Lijst van de IUCN. Het project is in nauwe samenwerking met de autoriteiten en dorpen en dient als voorbeeld van een ‘nature-based solution’ voor een levensgroot klimaatprobleem. Daar profiteert de hele regio van!

Dit project van Trees for All draagt bij aan het realiseren van meerdere
Sustainable Development Goals

1. No Poverty
13. Climate action
15. Life on land
17. Partnership for the goals
5. Gender equality
6. Clean water and sanitation

Waar gaan we planten?

De aanplant vindt plaats in de provincie Phu Yen.

Onze partners

In dit project werken we nauw samen met onze projectpartner UNIQUE Forestry and Landuse GmbH en het Institute of Resources and Environment van Hue University (IREN). Zij hebben ruime ervaring in het gebied en onderhouden goede contacten met het Vietnamese Staatsbosbeheer en de deelnemende dorpen. De dorpelingen worden getraind door het Vietnamese projectteam en zullen zorg dragen voor de ontwikkeling van de duinbossen op lange termijn.

We herstellen een bijzonder en bedreigd ecosysteem en verbeteren de leefomstandigheden van de mensen in de regio.

vietnam-bomen-planten
vietnam-bomen-planten
vietnam-bomen-planten
vietnam-bomen-planten
vietnam-bomen-planten
vietnam-bomen-planten
vietnam-bomen-planten
vietnam-aanplant
Hagedis-Leiolepis-ngovantrii-vietnam
vietnam-kwekerij
Vietnnam-jonge-boompjes
vietnam-kust
vietnam-kust

Het laatste nieuws uit dit project

Projectupdate: hoe gaat het met de bomen in Vietnam?

Projectupdate: hoe gaat het met de bomen in Vietnam?

Op projectbezoek in Song Cau, Vietnam In april gingen we op bezoek bij ons herbebossingsproject in Vietnam. Dankzij onze donateurs dragen we hier bij aan het herstel van duinbos. Hoe gaat het met de eerste aanplant? En welke uitdagingen brengt het project met zich mee? We geven je een…

Lees het verhaal