Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
bomen-als-kraamcadeau-2

Frank en Linda vragen bomen als kraamcadeau voor hun zoon

Onlangs zijn Frank en Linda Soons de trotse ouders geworden van hun eerste kindje Thijs. In plaats van spullen als kraamcadeau te vragen, hebben ze gekozen voor boomdonaties. Hoe zijn ze op dit originele idee gekomen?

Nadenken over de toekomst

De geboorte van Thijs heeft Frank en Linda nog meer aan het denken gezet over zijn toekomst. Frank: “We wonen in het prachtige Son en Breugel, omringd door bossen. We gaan er graag met de hond op uit en houden van actieve vakanties, zoals hikes in de natuur. Dat gunnen we Thijs later ook.”

Zo kwamen de kersverse ouders op het idee om boomdonaties te vragen voor Thijs zijn geboorte. Linda: “In plaats van de gebruikelijke kraamcadeaus vragen we een bijdrage voor de aanplant van bomen. Zo maken we dubbele impact: we krijgen minder spullen en er komen meer bomen bij. Het mooie is dat iedereen baat heeft bij deze actie. Bomen zijn namelijk ook goed voor degene die ze cadeau geeft!”

Actiepagina

Hiervoor hebben Frank en Linda een speciale actiepagina gemaakt via het actieplatform van Trees for All. Op het geboortekaartje van Thijs hebben ze een QR-code geplaatst met de link naar de actiepagina. Zo kan de ontvanger direct de link scannen en een boomdonatie overmaken.

“We hebben de code misschien net iets te voorzichtig en subtiel in het geboortekaartje verwerkt, want niet iedereen had het gezien”, vertelt Linda. “Daarom gaan we de actie ook via social media onder de aandacht brengen. Tegen ouders die een soortgelijke actie willen opzetten, zouden we dan ook willen zeggen: zorg ervoor dat je actie goed opvalt!”

Meer dan 100 bomen

Ondertussen zijn Frank en Linda al hartstikke blij met het resultaat tot nu toe. “We kunnen al ruim honderd bomen laten planten door Trees for All. Hopelijk worden dat er nog veel meer!”

Ook zelf komen ze in actie voor een duurzamere aarde. Frank: “Ik werk als duurzaamheid- en innovatiemanager bij een warmtebedrijf. Daardoor ben ik me erg bewust van de negatieve impact die mensen op de aarde hebben. Daarom proberen we thuis zoveel mogelijk positieve dingen voor het klimaat te doen. Door minder vlees te eten, niet meer te vliegen en ons huis te verduurzamen, hopen we met onze dagelijkse acties ook een steentje bij te dragen aan Thijs zijn toekomst.”

Start je actie

Ben je geïnspireerd door de actie van Frank en Linda? En wil je ook boomdonaties vragen ter ere van een geboorte of een andere mijlpaal? Ga dan naar ons actieplatform en maak een actiepagina aan. Wij gebruiken de donaties om bomen te planten in Nederland en in het buitenland.

Naar het actieplatform