Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
Bomen planten Noord-Brabant

Sinds vorig jaar is IT-dienstverlener Conclusion een van onze nieuwe bedrijfsbospartners. En dus was het de hoogste tijd om een bedrijfsbos te planten! Op 25 februari 2022 was het zover: het ‘Conclusion Impact Bos’ werd realiteit.

IT-dienstverlener Conclusion helpt Trees for All en Brabants Landschap met de aanplant van nieuw bos in Noord-Brabant. Vlakbij Bergen op Zoom vormen we een agrarisch perceel om tot een sterk bos, waar straks allerlei bomen, struiken, planten en dieren te vinden zijn.

29.000 nieuwe bomen en struiken

Voor Nederlandse begrippen is dit een groot bosproject. In totaal gaan bijna 29.000 nieuwe bomen en struiken de grond in! Honderd medewerkers van Conclusion stonden op 25 februari met hun laarzen in de modder om de laatste bomen te planten. Een geslaagde dag, die prachtig wordt samengevat in deze video:

Maatschappelijke impact

Als aftrap van deze succesvolle dag sprak Engbert Verkoren, CEO bij Conclusion, de medewerkers toe over het belang van het Conclusion Impact Bos:

“Net als dit bos is Conclusion een levendig ecosysteem. We opereren in het hart van de samenleving, doordat wij de verantwoordelijkheid dragen voor talloze missie- en maatschappijkritische IT-projecten. We zijn ons er meer dan bewust van dat wij ook afval en emissies veroorzaken. En we vinden het uiterst belangrijk om hier wat voor terug te doen. Daarom staan wij hier vandaag met elkaar. Met de aanplant van dit bos realiseren we net als met onze IT-projecten langdurige maatschappelijke impact.”

Zeezuiper

Het bosproject draagt de naam ‘Zeezuiper’. Dit is een verwijzing naar het grote moerasgebied ‘De Zeezuiper’ dat ooit op deze plek lag. De nieuwe aanplant draagt bij aan het herstel van dit moeras. Hoe dat zit? De nieuwe aanplant bestaat uit inheemse boomsoorten. Dit zijn soorten die van oorsprong voorkomen in dit gebied. Als de bladeren van de boom vallen, vormen ze een goede strooisellaag die vocht vasthoudt in de bodem. Zo verbetert de natuurlijke waterhuishouding in het gebied.

Verder draagt het bos bij aan de compensatie van CO2-uitstoot en aan een toename van de biodiversiteit. En met dit bos ontstaan ook nieuwe recreatiemogelijkheden. Kortom: het Conclusion Impact Bos is een mooi voorbeeld van een project dat verschillende maatschappelijke opgaven combineert!

Samenwerking voortzetten

Ook na de aanplant blijft Conclusion betrokken bij het project. Sterker nog: samen gaan we nog meer bosprojecten ondersteunen! Zo werken we samen aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden voor iedereen.