Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
bomen-planten-eersel

Groen nieuws uit Brabant! Samen met het Groen Ontwikkelfonds Brabant (GOB) gaan we de gemeente Eersel nóg groener maken. In totaal planten we 400.000 bomen. Op 16 februari hebben we samen met Mary Fiers (directeur GOB) en Steven Kraaijeveld (wethouder bij de gemeente Eersel) de eerste drie bomen geplant!

De gemeente Eersel heeft het ambitieuze plan Bos & Boom opgesteld. Daarin staan plannen om de gemeente de komende jaren te vergroenen. Zo wil de gemeente nieuwe bossen aanplanten en bestaande bossen vergroten. Daarnaast wordt het landschap versterkt door verdwenen houtsingels terug te planten en opengevallen delen te herstellen. Ook komen er extra bomen langs wegen en in woonwijken.

Groene ambitie

Aan deze groene ambitie willen we vanuit Trees for All graag bijdragen. Daarom stellen we een deel van onze donaties beschikbaar voor de aanplant van bomen. De eerste drie bomen zijn op 16 februari de grond in gegaan, aan de rand van Eersel. En dat zijn er niet zomaar drie. Er is namelijk gekozen voor drie boomsoorten die erg oud kunnen worden én een symbolische waarde hebben: de zomereik, linde en fladderiep.

Bomen met betekenis

De zomereik is volgens de Germanen een heilige boom en wordt nog altijd gezien als de koning van het bos. Ook de linde is een Germaanse heilige boom, die rust en wijsheid zou geven. De fladderiep staat symbool voor de toekomst. Deze iep heeft een hoge ecologische waarde. De soort is goed voor de bodemkwaliteit, maar op veel plekken uit ons landschap verdwenen. De fladderiep staat dus voor een nieuwe kijk op bos, natuur en landschap. Deze boomsoorten komen nadrukkelijk terug in de beplantingsplannen.

project-bos-en-boom

Fotografie: Studio de Brink

Bosdeal

Groen Ontwikkelfonds Brabant en Trees for All bieden gemeenten die nieuw bos willen ontwikkelen in of aan de rand van het Natuurnetwerk Brabant een Bosdeal aan. Deze deal houdt in dat Groen Ontwikkelfonds Brabant minimaal 50% van de grondkosten en 50% van de inrichtingskosten betaalt. Trees for All draagt gemiddeld ongeveer 15% bij aan de totale grond- en plantkosten. Wil je weten hoe jouw gemeente kan profiteren van de Bosdeal?

Meer weten over hoe jouw gemeente kan profiteren van de Bosdeal? Lees dan deze flyer.