Drenthe

Trees for All gaat samen met Staatsbosbeheer in totaal ruim 14 hectare bos planten in de provincie Drenthe.

Status: Actueel project

Nieuw bos in Drenthe

Op verschillende plekken in Drenthe gaat Trees for All in 2021 in totaal 63.067 bomen planten. Het gaat om het aanleggen van nieuwe bossen aansluitend op bestaande beplantingen of als verbinding tussen bestaande bosgebieden. Zo ontstaan robuuste bossen, op deze plek specifiek hoog- en laagveenbos.

Plant mee in onze bosprojecten

  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in
icon-moederboom

0

bomen

icon-hectare-bos

0

hectare bos

icon-aanplant

0 0

plantperiode

Wat gaan we hier doen?

We gaan aan de slag om de provincie Drenthe verder te vergroenen in samenwerking met Staatsbosbeheer. De bestaande bosgebieden worden vergroot en met elkaar verbonden. Allerlei plant- en diersoorten kunnen zich zo veilig van het ene naar het andere gebied verplaatsen.

Het gaat om meerdere percelen die verspreid liggen in de natuurgebieden Sleenerzand en Gieten. Bij elkaar opgeteld gaat het over 14 hectare, verdeeld over 8 percelen. Er zullen 14 verschillende soorten geplant worden om de biodiversiteit te vergroten en een stabiel bos te creëren. De grote variatie zorgt dat veel diersoorten zich hier thuis voelen. Daarnaast is het doel van deze bossen het vastleggen van CO2.

In de nieuwe bossen worden bomen en struiken aangeplant. Typische bomen die in deze omgeving thuis horen zijn onder andere zwarte els, zachte berk, zomereik, haagbeuk en zoete kers. Inheemse struikvormers zijn hier onder andere grauwe wilg, sleedoorn, tweestijlige meidoorn, inlandse vogelkers, hondsroos, gelderse roos en vuilboom.

Dit project van Trees for All draagt bij aan het realiseren van meerdere
Sustainable Development Goals

6. Clean water and sanitation
13. Climate action
15. Life on land
3. Good health and well-being

Waar gaan we planten?

De nieuwe bossen worden aangelegd in de gemeenten Coevorden en Aa en Hunze. Deze percelen bestaan nu voornamelijk uit voormalige landbouwgronden.

Onze partners

We gaan samen met Staatsbosbeheer bomen planten. Sinds 2012 werken Trees for All en Staatsbosbeheer samen om het bosareaal in Nederland te vergroten.