Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
bos-nederland-1-1024x768

Drenthe

Samen met Staatsbosbeheer en het Buitenfonds planten we ruim 63.000 nieuwe bomen in de provincie Drenthe. We verbinden bestaande natuur met elkaar en brengen de bossen weer tot leven. Plant je mee?n.

Status: Afgerond project

Nieuw bos in Drenthe

Trees for All gaat in het plantseizoen 2021-2022 maar liefst 63.067 bomen planten in Drenthe. We doen dit samen met Staatsbosbeheer en het Buitenfonds. De bomen gaan op verschillende locaties in Drenthe de grond in. In totaal gaat het om 14 hectare nieuw bos, wat neerkomt op bijna 21 voetbalvelden!

De nieuwe bossen sluiten aan op bestaande beplantingen of verbinden bestaande bosgebieden met elkaar. Zo ontstaan sterke, robuuste bossen, waar allerlei planten en dieren zich thuis voelen. Voor de kenners: in dit specifieke geval gaat het om hoog- en laagveenbossen.

Plant mee in onze bosprojecten

Wil je als bedrijf bomen planten? Ga dan naar onze pagina voor bedrijven.

  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in
  • Je wordt op de hoogte gehouden van jouw bomen met Track & Trees.
  • Je ontvangt een uitnodiging om je eigen bomen in de grond te zetten tijdens de boomplantdag. Hoeft niet, mag wel!
  • Je krijgt (optioneel) een brievenbusboompje thuisgestuurd. Wij krijgen bomen van jou, jij krijgt een boom van ons!
icon-moederboom

0

bomen

0

hectare bos

icon-aanplant

0 0

plantperiode

Wat gaan we in Drenthe doen?

We gaan aan de slag om de provincie Drenthe verder te vergroenen. We vergoten bestaande bosgebieden en verbinden deze met elkaar. Zo kunnen allerlei plant- en diersoorten zich zo veilig van het ene naar het andere gebied verplaatsen.

We planten bomen op meerdere percelen, verspreid over de natuurgebieden Sleenerzand en Gieten. Bij elkaar opgeteld gaat het over 14 hectare, verdeeld over 8 percelen. We planten 14 verschillende soorten bomen en struiken, die in deze omgeving thuis horen. Denk daarbij aan de zwarte els, zachte berk, zomereik, haagbeuk en zoete kers. Qua struiken planten we onder andere grauwe wilg, sleedoorn, tweestijlige meidoorn, inlandse vogelkers, hondsroos, Gelderse roos en vuilboom.

Hieronder zie je een aantal foto’s van de plantdag in maart 2022:

boomplantdag-drenthe
boomplantdag Drenthe
Aanplant Drenthe

Het belang van een gevarieerd bos

De variatie aan bomen en struiken is belangrijk om de biodiversiteit te vergroten en een stabiel bos te creëren. Want veel variatie zorgt ervoor dat veel diersoorten zich thuis voelen in het bos. Bovendien is een gevarieerd bos beter bestand tegen calamiteiten, zoals droogte, ziektes of plagen. En natuurlijk leggen de nieuwe bossen ook CO2 vast.

Hoe gaat het met de bomen en struiken?

In de winter van 2021-2022 gingen de bomen en struiken de grond in. In de zomer van 2022 kregen we van Staatsbosbeheer een update over de aanplant: de jonge boompjes groeien goed! Hieronder zie je een aantal foto’s van de bomen en struiken, een half jaar na de aanplant:

Aanplant Drenthe
Aanplant Drenthe
Aanplant Drenthe
Aanplant Drenthe
Lees de complete update

Dit project van Trees for All draagt bij aan het realiseren van meerdere
Sustainable Development Goals

13. Climate action
15. Life on land
3. Good health and well-being
6. Clean water and sanitation

Waar gaan we planten?

De nieuwe bossen worden aangelegd in de gemeenten Coevorden en Aa en Hunze. Deze percelen bestaan nu voornamelijk uit voormalige landbouwgronden.

Onze partners

We gaan samen met Staatsbosbeheer bomen planten. Sinds 2012 werken Trees for All en Staatsbosbeheer samen om het bosareaal in Nederland te vergroten.