Bentwoud

Het Bentwoud is een jong bos en ligt midden in het Groene Hart tussen Zoetermeer en Boskoop. Trees for All heeft hier samen met Staatsbosbeheer ruim 23 hectare bos aangelegd.

Status: Afgerond project

Een nieuw natuur- en recreatiegebied in het Groene Hart

Tussen 2012 en 2018 heeft Trees for All ruim 23 ha bos aangelegd in het Bentwoud. Hoewel het jonge bos nog volop in ontwikkeling is, zijn er al vele bijzondere vogels, vlinders en planten te vinden!

Waarom is dit project nodig?

Meer bos is cruciaal in onze strijd om de klimaatdoelen te halen. De bomen zorgen niet alleen voor de benodigde opslag van CO2, ook is het goed voor de biodiversiteit in Nederland en draagt het bij aan recreatie en natuurbeleving. Daarom heeft Staatsbosbeheer op voormalige akkers in de Randstad 800 ha natuur ontwikkeld. Een belangrijk onderdeel daarvan was het realiseren van divers en natuurlijk bos. Hierdoor is het Bentwoud nu het grootste aaneengesloten bos in de Randstad. Trees for All heeft bijgedragen aan de realisatie van ruim 23 hectare bos in het Bentwoud.

icon-moederboom

0

bomen geplant

icon-hectare-bos

0

hectare bos

icon-boomsoorten

0

boom- en struiksoorten

icon-aanplant

0 0

plantperiode

Dit project van Trees for All draagt bij aan het realiseren van meerdere
Sustainable Development Goals

13. Climate action
15. Life on land
17. Partnership for the goals

Waar hebben we geplant?

Het Bentwoud ligt midden in het Groene Hart, tussen Zoetermeer en Boskoop. Het is inmiddels een flink bos waar de natuur zich goed ontwikkelt en voor de recreant genoeg te beleven is.

Onze partners

Dit project is gerealiseerd in samenwerking met Staatsbosbeheer.

Hoewel het Bentwoud nog volop in ontwikkeling is, zijn er nu al vele bijzondere vogels, vlinders en planten te vinden.

Bentwoud
Bentwoud-informatiebord