Filipijnen - project Trees for All
Alle projecten

De Filipijnen

Sinds 2008 hebben wij 206 hectare tropisch bos hersteld en daarmee 8.000 hectare oerbos voor verdere aantasting beschermd.

Doneer

Bosherstel om bodemerosie te voorkomen

De ontbossing van Mount Malindang op de Filipijnen heeft in het verleden geleid tot grootschalige erosie, met dramatische gevolgen voor de landbouw in de lager gelegen gebieden. Met de steun van Trees for All is het bos hersteld en wordt het duurzaam beheerd.

Soort donatie?

Hoeveel bomen wil jij laten planten?

Natuurlijk gaan wij zorgvuldig om met jouw persoonlijke gegevens. Wil je weten hoe we dit doen? Bekijk onze privacyverklaring.

Dit hebben we gerealiseerd

Sinds 2008 hebben wij 206 hectare tropisch bos hersteld en daarmee 8.000 hectare oerbos voor verdere aantasting beschermd in het berggebied van Mount Malindang, een slapende vulkaan in het gelijknamige natuurpark op het eiland Mindanao in de Filipijnen. Op deze berg ontspringen rivieren en beken die van belang zijn voor de waterhuishouding in de lager gelegen en dichtbevolkte landbouwgebieden.

Het bosherstel is uitgevoerd door toepassing van de oorspronkelijke boomsoorten. De zaden en stekken zijn verzameld in het beschermde bosgebied. Ook hebben we hiernaast nog 50 hectare dorpsbos aangeplant, te gebruiken door de dorpelingen voor constructiedoeleinden en/of voor extra inkomsten.

Sinds 2017 geldt de noodtoestand in dit deel van de Filipijnen. Hierdoor kunnen we het project niet bezoeken en ook niet langer conform onze kwaliteitscriteria monitoren. Via GPS foto’s en berichten van onze contactpersonen in het gebied, volgen we het project nog op afstand. Met oog op de politieke situatie hebben we het project on hold gezet. We blijven de ontwikkelingen kritisch volgen.

8.000 hectare oerbos is beschermd in het berggebied van Mount Malindang

 

Status
  • Afgerond

Bambulan Rd, Don Victoriano Chiongbian, Misamis Occidental, Filipijnen

De projecten van Trees for All dragen bij aan het realiseren van meerdere Sustainable Development Goals

editicon twitter twitter linkedin linkedin facebook facebook instagram icon_add icon_arrow-button icon_calculator icon_check icon_close icon_delete icon_download icon_faq-close icon_faq-open icon_info icon_input-select icon_marker-googlemaps icon_marker icon_phone icon_play-button icon_search icon_tree logo_footer logo_menu TON-CO2 arrow-left-carousel arrow-right-carousel