Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
johan-en-carola

Het verhaal van nalaters Johan en Carola

“Wij willen iets moois doorgeven aan álle kinderen op deze wereld”

Overweeg je een goed doel op te nemen in jouw testament? Laat je inspireren door het verhaal van Johan en Carola. Ze zijn al 35 jaar samen. Niet alleen privé, maar ook zakelijk zijn zij partners. Als bedrijfspartner van Trees for All compenseren ze de CO2-uitstoot van hun bedrijf. Maar Johan en Carola wilden meer doen. Daarom besloten ze Trees for All als erfgenaam op te nemen in hun testament.

Johan vertelt: “Als kind was ik al bezig met bloemen en planten. De vader van mijn beste vriend had een bloemenwinkel en ik hielp altijd met stekken en verpotten. Later hielp ik mee met bloemenwijkjes. Naast de natuur vond ik sporten belangrijk en ook sparen zat er al vroeg in. Ik heb eens het eerste loonzakje van mijn oudere zus in de spaarpot gestopt. Zo eentje die je onmogelijk meer open kreeg. Mijn zus heeft het er nog over!”

Die drie dingen uit zijn jeugd zijn tot op de dag van vandaag belangrijk voor Johan. “Carola deelt de liefde voor de natuur, dus toen we gingen nadenken over onze nalatenschap, stond meteen vast dat we aan de natuur wilden nalaten. We hebben zelf geen kinderen, maar willen wel graag iets moois doorgeven aan álle kinderen van de wereld. Door te investeren in de natuur helpen we generaties na ons. Het idee dat we iets door kunnen geven, vonden we allebei een mooie gedachte.”

nalaten
Johan en Carola op een boomplantdag van Trees for All

“Natuurlijk hebben we goed onderzoek gedaan naar het doel dat het beste bij ons past. Daar is Trees for All uitgekomen”, zegt Johan. “We hebben de jaarcijfers bekeken en zijn zelfs op de koffie gegaan. Ook vinden we het belangrijk dat Trees for All een ANBI status heeft zodat er geen erfbelasting betaald hoeft te worden. Zo blijft er meer over om bomen te planten. En daarmee maak je écht het verschil.”

Aan mensen die nog twijfelen over het opnemen van een goed doel wilt Johan zeggen: “Volg je hart! Dat is wat ik als kind al deed en nu nog steeds. En waarom niet naast je eigen kinderen ook een stukje aan de natuur nalaten? Zo profiteren álle kinderen, want het gaat om hun toekomst.”

Nalaten aan Trees for All

Overweeg je om Trees for All op te nemen in jouw testament? Dan draag je ook na jouw overlijden bij aan een groene en gezonde wereld. We denken graag met je mee.

Meer lezen over nalatenschappen