Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
Eekhoorn-sneeuw

Tafels vol eten, feestelijke kleding en een kerstboom met lichtjes: de feestdagen zijn niet per se de meest duurzame dagen van het jaar. Gelukkig zijn er allerlei manieren om er wél een echt groene kerst van te maken. Bijvoorbeeld met deze tips van onze ambassadeur Elize Been.

Ben je een groot fan van de feestdagen of juist helemaal niet? 

“Ja en nee. Ik hou heel erg van de voorpret: de eerste kerstliedjes op de radio en het versieren van ons huis. Ook maak ik altijd een kerstfoto samen met mijn verloofde en teckel Belle. Dat is echt een traditie geworden! Tegelijkertijd voel ik altijd de druk om overal naartoe te moeten gaan. Dat vind ik minder leuk. Stiekem blijf ik het liefst gewoon thuis en kijk ik een kerstfilm in mijn pyjama, met een zak vol kerstchocolaatjes binnen handbereik.”

Heb je dit jaar zelf een kerstboom?

“We hebben dit jaar geen kerstboom, omdat ik een tijd naar het buitenland ga. Dan vind ik het zielig dat de kerstboom al die tijd in een leeg huis staat. Daarom versieren we nu onze grote planten in huis met kerstlampjes. Vorig jaar huurden we een kerstboom: leuk én duurzaam.” 

Elize-Been-Kersttips

Hoe vier jij kerst op een zo duurzaam mogelijke manier?

“Door geen nieuwe kerstkleding en onnodige spullen aan te schaffen. Ik eet geen dieren en ga de weken voor kerst de stad niet in. Elke winkel schreeuwt dat ik dingen moet kopen. Ik vind dat onzin. Je hebt niet veel meer nodig met kerst dan wat kaarsen, lekker eten en goed gezelschap.”

Wat is je beste tip voor een originele, duurzame kerstoutfit?  

“Dat zijn er meerdere! De eerste: ruil je kerstoutfit met je vrienden of vriendinnen. Iedereen heeft wel een mooi jurkje of iets anders feestelijks in de kast hangen. Een andere optie is je kleding huren bij Iconic Wardrobe Amsterdam, Palanta.co of Lena Library. Hier leen je voor weinig geld de mooiste kerstoutfits. Je weet wel, van die outfits die niemand anders heeft. I love it! En de laatste tip: eindig de dag met z’n allen in een joggingbroek. Wel zo comfortabel na al dat eten. En nog gezellig ook!”

Namens Elize en het team van Trees for All: gezellige, groene feestdagen gewenst!

Een duurzaam kerstcadeau

Zoek je nog een duurzaam kerstcadeau voor ónder de boom? Geef je partner, familie, vrienden of collega’s dan een boom cadeau! De bomen die jij cadeau geeft, planten wij namens jou in onze duurzame bosprojecten in Nederland en in het buitenland. Als bewijs ontvang je een certificaat met daarop jouw naam en die van de ontvanger. Leuk voor onder de boom of om digitaal te versturen.