Een herdenkingsboom ter nagedachtenis

Wil jij een betekenisvol cadeau geven ter nagedachtenis aan iemand die overleden is? Laat dan een herdenkingsboom planten. Hiermee geef je de nabestaanden een blijvende herinnering met een positieve impact.

Een boom planten ter nagedachtenis

Is er iemand in je omgeving overleden en wil je de nabestaanden laten weten dat je aan ze denkt? Dan kun je via Trees for All een Herdenkingsboom laten planten.

Een boom is een tastbaar aandenken bij een overlijden en een manier om de herinneringen aan de overledene levend te houden. Voor de nabestaanden kan dit veel troost bieden

Wij planten de Herinneringsbomen via onze duurzame bosprojecten in Nederland en in het buitenland. Je kiest zelf welke projecten dit zijn. Als bewijs voor het planten, ontvang je van ons een certificaat dat je aan de nabestaanden kunt geven.

Geef een boom cadeau

dit veld is verplicht.
  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in

Blijvende positieve impact

Een herdenkingsboom is meer dan alleen een tastbaar aandenken. Een boom cadeau geven heeft namelijk ook een positieve impact op de planeet. Hiermee draag je immers bij aan het planten en herstellen van bossen wereldwijd en dus aan het afremmen van klimaatverandering. Daarnaast zorgen bomen en gezonde bossen voor meer biodiversiteit en een betere leefomgeving voor zowel mens als dier.

Hoe werkt een herdenkingsboom geven?

icon-bos-2

1. Kies het aantal bomen

Wij planten de helft van de bomen in Nederland en de andere helft in het buitenland.

icon-boeren

2. Kies je projecten

Kies in welke twee bosprojecten wij de Herinneringsbomen namens jou mogen planten.

icon-boom-cadeau

3. Personaliseer en geef

Schrijf een persoonlijk bericht voor op het certificaat en kies wanneer je de boom als cadeau wil geven.

certificaat-ter-nagedachtenis-boom

Een persoonlijk bericht ter nagedachtenis

Als bewijs voor het planten van de bomen, ontvang je van ons certificaat. Hierop kun je een persoonlijk bericht schrijven voor de nabestaande(n) – zo steek je hen een hart onder de riem. Print het certificaat uit op duurzaam papier of verstuur het per e-mail. Je kunt zelf bepalen op welke datum je het certificaat verzendt.

Geef een Herinneringsboom
icon-moederboom

“Op de sterfdag van mijn vader geef ik bomen cadeau aan mijn moeder. Voor ons is dit een manier om troost te vinden bij elkaar en de herinneringen aan mijn vader levend te houden.”
– Wessel

Duurzame bosprojecten

De herinneringsboom wordt geplant in een van onze bosprojecten in Nederland of het buitenland. Deze projecten richten zich op het herstellen of aansterken van al bestaande bossen en/of het aanplanten van nieuwe bossen, bijvoorbeeld op voormalige landbouwgrond.

Met onze projecten in het buitenland herstellen we met name extra kwetsbare bossen, zoals tropische bossen op Borneo, het leefgebied van de met uitsterven bedreigde orang-oetans. Je kan zelf kiezen in welke projecten de herdenkingsboom wordt geplant.

In ons 20-jarige bestaan hebben we al meer dan 6,8 miljoen bomen en struiken geplant, meer dan 60 duurzame bosprojecten gerealiseerd en in totaal meer dan 475.000 ton CO2 gecompenseerd.

Over Trees for All

Trees for All zet zich al ruim 20 jaar in voor een bosrijke wereld. Het is onze missie om wereldwijd bestaande bossen te herstellen en nieuwe bossen te planten. We planten bomen in Nederland en het buitenland en maken mensen bewust van het belang van bomen. We gaan daarbij voor brede impact. Onze duurzame bosprojecten dragen niet alleen bij aan een gezond klimaat, maar zorgen ook voor meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden. Zo investeren we samen met jou én anderen, bijvoorbeeld bedrijven die een teamactie starten, in een groene en gezonde aarde voor iedereen.

CBF-erkend goed doel

Wij zijn een door CBF-erkende stichting met ANBI-status. Dit betekent dat wij voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid. Zo kun jij er van op aan dat de herdenkingsboom wordt geplant in het gekozen project en inderdaad de positieve impact heeft die wij beloven.

CBF-logo
ANBI-logo
boomtop-bolivia
bos-zonlicht
Waalse Bos
Oeganda_boer_nursery
Oeganda-bomenstekje
Opmeer-Ghana-nursery
Opmeer-bomen-water-ghana
Vietnam-kustherstel
Bieslandse-bos-vlinder
eekhoorn-in-boom
Costa-rica-jaguar
Leguaan