Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
elize-been

Twee bomen voor elke fotoshoot of Instagram-samenwerking

Elize Been is trotse ambassadeur van Trees for All. In haar dagelijks leven werkt ze als model en greenfluencer voor duurzame merken. Dat bracht haar op een nieuw, groen idee: voor elke fotoshoot of nieuwe samenwerking plant ze twee bomen. En dat blijkt een succes!

“Als ambassadeur van Trees for All zou ik het liefst elke dag bomen planten”, lacht Elize. “Daarom vroeg ik me af hoe ik iets extra’s kon doen voor de aarde, op een manier die bij mij en mijn werk past. Zo kwam ik op het idee om voor iedere fotoshoot of nieuwe samenwerking twee bomen te planten via Trees for All.” 

Een extra schepje erbovenop

Naast de bomen die Elize zelf plant, vraagt ze al haar klanten twee bomen extra bij te dragen. “In mijn offertes geef ik aan dat ik twee bomen doneer”, vertelt Elize. “Daarnaast vraag ik in de offerte of mijn klanten hier een schepje bovenop willen doen. Voor €10,- kunnen zij twee bomen extra doneren. En dat spreekt aan: tot nu toe heeft elke samenwerkingspartner hierop ‘ja’ gezegd!”

Het succes van de actie is voor het groene model zelf ook een verrassing. “Eerst was ik bang dat ik klanten misschien moest overhalen, maar dat is helemaal niet nodig”, vertelt ze. “Tot nu toe reageert iedereen enthousiast. Ik geef al mijn klanten een persoonlijk certificaat waarop staat hoeveel bomen ze hebben bijgedragen. En binnenkort ga ik tellen hoeveel bomen de actie de afgelopen maanden al heeft opgeleverd.”

boomplantactie-elize

Groene inspiratie opdoen

Elize doet uitsluitend modellenwerk voor groene merken. Ook de samenwerkingen die ze via Instagram aangaat, gaan over duurzame producten. Elize: “Het leuke hiervan is dat ik zelf telkens nieuwe inspiratie opdoe om nog duurzamer te leven. Laatst mocht ik bijvoorbeeld foto’s maken voor een merk dat composteerbaar maandverband verkoopt. Ik wist helemaal niet dat dat bestond. Ik word blij als ik dit soort nieuwe initiatieven ontdek en mijn volgers zo ook kan inspireren.”

elize-been

Wie volgt?

Haar actie helpt Elize om op een laagdrempelige manier aan haar klanten te vertellen wat Trees for All is en doet. “Want dat is natuurlijk mijn rol als ambassadeur”, zegt Elize. “De reacties op mijn actie bevestigen dat de meeste mensen best iets goeds voor de aarde willen doen. Ze weten vaak alleen niet hóe. Door mijn klanten de optie te geven om twee bomen te doneren, zien ze in hoe eenvoudig het eigenlijk is om iets bij te dragen. Ik hoop dan ook dat nog veel meer ondernemers een boomplantactie aan hun offerte gaan toevoegen!”

Wie is Elize?

Elize Been is een groen model en greenfluencer. Als greenfluencer gaat ze samenwerkingen aan met duurzame merken en winkels, waarbij ze aandacht vraagt voor hun producten. Ook deelt ze op haar Instagrampagina duurzame tips over interieur, planten en veganistisch eten. Daarnaast is ze sinds 2021 ambassadeur van Trees for All. Eerder verkocht Elize al plantenstekjes aan huis, waarvan ze de opbrengst doneerde om bomen te planten. Met deze nieuwe actie hoopt ze nog meer mensen te betrekken om bij te dragen aan een bosrijke wereld.