Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
Janmiekeshoeve-veld

Voedselbos Janmiekeshoeve

Trees for All zet zich sinds 2020 in voor de aanleg van voedselbossen in Nederland. Het eerste voedselbosproject waar wij aan bijgedragen hebben is de Janmiekeshoeve.

Status: Afgerond project

Nieuw voedselbos op de Janmiekeshoeve

Waarom is dit project nodig?

Een voedselbos is bos waar op een duurzame manier voedsel wordt geproduceerd. In het bos worden bomen en struiken geplant, die voedsel produceren. Denk aan groente, fruit, noten of paddenstoelen.

Voedselbossen worden gezien als een veelbelovend alternatief voor conventionele landbouw. Ze helpen bij het opslaan van CO2, het verbeteren van de bodemkwaliteit en herstel van biodiversiteit. Ze dragen ook bij aan een gezonde leefomgeving, waarbij bewoners en bezoekers in contact zijn met de natuur en van lokale producten kunnen genieten.

Plant mee in onze bosprojecten

Wil je als bedrijf bomen planten? Ga dan naar onze pagina voor bedrijven.

  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in

0 hectare

bos geplant

icon-aanplant

0 0

plantperiode

Wat gaan we hieraan doen

Trees for All ondersteunt verschillende duurzame initiatieven waarbij voedselbossen worden aangelegd. Eén van deze initiatieven is het voedselbos op de Janmiekeshoeve in Brabant. Hier vormt een biologische melkveehouderij een deel van de bedrijfsvoering blijvend om naar 2 hectare bos en 15 hectare agroforestry. Zo ontstaat een ecologische verbindingszone tussen de aangrenzende bosgebieden in het Natuurnetwerk.

Dit project van Trees for All draagt bij aan het realiseren van meerdere
Sustainable Development Goals

13. Climate action
15. Life on land
17. Partnership for the goals

Waar gaan we planten?

De Janmiekeshoeve ligt in Mariahout, Noord-Brabant. De aanplant van het voedselbos vindt plaats aan de randen van het perceel. Zo ontstaat een overgangszone tussen het bestaande bos en de agroforestry.

Onze partners

We werken samen met de eigenaren van de Janmiekeshoeve door de aanplant van het voedselbos te financieren. Zo ondersteunen wij de grote investering die zij moeten doen om een duurzaam agrarisch bedrijf op te zetten.

janmiekeshoeve-logo

Een voedselbos is met andere woorden een hartverwarmende verzoening van natuur en landbouw.

Janmiekeshoeve
Janmiekeshoeve-aanplant-bomen
Janmiekeshoeve-aanplant
Janmiekeshoeve-veld
Janmiekeshoeve-luchtfoto
Janmiekeshoeve-luchtfoto-2