Natuur in Oeganda
Alle projecten

Oeganda

Met ons project in Oeganda dragen we bij aan herbebossing en bieden we de mogelijkheid om CO2 te compenseren.

Doneer

Bosherstel in Kibale National Park

Kibale National Park in Oeganda is één van de mooiste regenwouden in Oost-Afrika met een enorme rijke flora en fauna. Met het bos dat we aanplanten vergroten we het leefgebied van de dieren, beschermen we het oerbos én leveren we een positieve bijdrage aan het klimaat. Dit project is inmiddels gefinancierd met bijdragen van onze partners en donateurs.

Soort donatie?

Hoeveel bomen wil jij laten planten?

Natuurlijk gaan wij zorgvuldig om met jouw persoonlijke gegevens. Wil je weten hoe we dit doen? Bekijk onze privacyverklaring.

Het project

Kibale National Park in Oeganda beslaat circa 800 km2, dat is ruim de helft van de provincie Utrecht. Je vindt er 375 soorten bontgekleurde vogels en 70 soorten zoogdieren, waaronder de bedreigde franjeaap en chimpansee. Bomen kunnen er uitgroeien tot woudreuzen van wel 50 meter hoog. Door ontbossing in de afgelopen decennia is deze groene oase niet meer wat het ooit was. Trees for All helpt sinds 2018 mee aan het herstel van Kibale National Park. We werken samen met Face the Future en het Oegandese ministerie voor Natuur en Wildbeheer. Dit ministerie beheert het bos voor de lange termijn.

 

Status
  • Actueel
Partners
  • Uganda Wildlife Authority
  • Face the Future

Extra inkomsten voor de lokale bevolking

Ook de lokale bevolking profiteert van het Kibale bosproject. De mensen helpen bij de aanplant en het beheer, wat hen extra inkomsten oplevert. Daarnaast werken zij in de kwekerijen die bomen leveren aan het project en worden zij getraind in het zelfstandig managen van deze kwekerijen. De jonge boompjes worden lokaal opgekweekt uit zaailingen uit het oerbos.

 

 

Zo kun je bijdragen

Door bomen te doneren help je ons om Kibale National Park te herstellen. Je kunt ons ook steunen door je CO2-uitstoot te compenseren. Bomen halen CO2 uit de lucht en leggen koolstof vast in de stam, takken en wortels. De inkomsten uit donaties voor CO2-compensatie worden weer geïnvesteerd in het project. Hiermee wordt bijvoorbeeld het Uganda Wildlife Authority (UWA) betaald voor het lange termijn beheer van het park.

De vastlegging van CO2 in ons project in Oeganda is VCS en CCB gecertificeerd. VCS is een certificeringsstandaard die de daadwerkelijke hoeveelheid vastlegging van CO2 garandeert. CCB is een standaard voor het monitoren van ecologische en sociaaleconomische meerwaarde van het project.

Met de aanplant van nieuw bos in Oeganda vergroten we het leefgebied van de dieren, beschermen we het oerbos en leveren we een positieve bijdrage aan het klimaat.

 

Kibale National Park, Uganda

De projecten van Trees for All dragen bij aan het realiseren van meerdere Sustainable Development Goals

editicon twitter twitter linkedin linkedin facebook facebook instagram icon_add icon_arrow-button icon_calculator icon_check icon_close icon_delete icon_download icon_faq-close icon_faq-open icon_info icon_input-select icon_marker-googlemaps icon_marker icon_phone icon_play-button icon_search icon_tree logo_footer logo_menu TON-CO2 arrow-left-carousel arrow-right-carousel