Samen gaan we voor Green Friday

Wil jij een tegengeluid laten horen op Black Friday? Zodat we samen de enorme overconsumptie op deze dag tegengaan? Sluit je dan aan bij onze Green Friday beweging!

Doe mee met Green Friday

Op Green Friday maken we een statement tegen Black Friday: de dag waarop we massaal de winkels en webshops bestormen voor de goedkoopste deals. Al die impulsaankopen zorgen voor enorme overconsumptie. Met als gevolg dat we onze aarde in rap tempo uitputten.

Dat moet en kan anders. Daarom kiezen wij op 25 november niet voor Black Friday, maar voor Green Friday. Samen met zoveel mogelijk consumenten en bedrijven zeggen we ‘nee’ tegen Black Friday deals. In plaats daarvan geven we de aarde iets terug: bomen voor ons Green Friday Forest. Plant je ook mee?

In 2021 hebben we samen met duizenden bedrijven en consumenten bijna 38.000 bomen geplant. Daar doen we dit jaar graag een schepje bovenop. Plant je mee?

Je kunt bijna meeplanten in het Green Friday Forest

Nog heel even geduld! De boompjes zijn druk bezig met groeien. Als ze groot genoeg zijn, kunnen ze geplant worden in het Green Friday Forest. Kom op een later moment terug om bomen te doneren.

Wil je als bedrijf je alvast aansluiten bij Green Friday? Klik dan hier.

Zo doe je mee met Green Friday

green-friday

1. Koop geen Black Friday deals

Want hoe meer spullen we kopen, hoe meer grondstoffen we van de aarde afnemen.

green-friday

2. Plant bomen voor het Green Friday Forest

Geef in plaats daarvan iets terug aan de aarde: bomen! Dankzij jouw donatie kunnen wij het Green Friday Forest planten.

green-friday

3. Inspireer je vrienden, familie en collega’s

Je ontvangt van ons een speciaal Green Friday statement. Deel het via social media en laat de Green Friday beweging verder groeien!

Als bedrijf aansluiten bij de Green Friday beweging?

Fantastisch! Ga naar www.greenfriday.nl en doe mee.

Het Green Friday Forest Event

Op 25 november organiseren we voor het eerst het Green Friday Forest Event. Doneer je bomen voor het Green Friday Forest, dan krijg je de mogelijkheid om zelf een boompje mee te planten. Meer informatie over het event volgt zo snel mogelijk.

Goed om te weten: je kunt maximaal één ticket per persoon reserveren als je bomen doneert. Wil je met meer personen bomen komen planten in het Green Friday Forest? Dan is het belangrijk dat al die personen bomen doneren via onze website. De plekken om mee te planten in het Green Friday Forest zijn beperkt, dus wees er snel bij (vol = vol).

bomen-planten
green-friday

Waarom Green Friday?

De Green Friday beweging is een initiatief van Trees for All. Als goed doel zetten we ons iedere dag in voor een wereld met meer bos en maken we mensen bewust van het belang van een groene en gezonde aarde. En daar draagt een dag als Black Friday niet aan bij.

Want hoe meer spullen we kopen, hoe meer grondstoffen we van de aarde afnemen. Voor de productie van één T-shirt bijvoorbeeld, is al 2.700 liter water nodig. Genoeg drinkwater voor één persoon in 2,5 jaar tijd! En dan hebben we het nog niet eens over de bergen met afval en oceanen vol plastic die door ons koopgedrag ontstaan.  

Kortom, wij laten met Green Friday een groen tegengeluid horen. We zeggen ‘nee’ tegen Black Friday deals en geven de aarde in plaats daarvan bomen terug. En omdat klimaatverandering een wereldwijd probleem is, planten wij voor elke boom in het Green Friday Forest ook één boom in het buitenland. Doe met ons mee en word onderdeel van de groeiende Green Friday beweging. Zo laat je zien dat je duurzaamheid belangrijk vindt én dat je hier concreet iets aan doet.

Deze bedrijven doen mee aan Green Friday 2022:

trees-for-all
green-friday
Team Trees for All
bomen-planten