Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.
Trees-for-All

Een duurzaam kaartje van Kaartje2go

Of je er nu eentje ontvangt voor je verjaardag, met kerst of gewoon voor de fun: een kaartje in je brievenbus geeft een goed gevoel. Maar zo’n kaartje heeft natuurlijk wel impact op het klimaat. Webwinkel Kaartje2go.nl wil daarom op zo’n duurzaam mogelijke manier kaarten versturen.

Ieder jaar verstuurt Kaartje2go miljoenen kaarten. “En bij zo’n omvang hoort een verantwoordelijkheid,” vindt Mark van Kasteren, Chief Marketing Officer bij Kaartje2go. “Daarom staat duurzaamheid bij ons daarom hoog op de agenda. We zijn ons bewust van onze impact op het milieu. Het is de kunst daar zo goed mogelijk mee om te gaan.”

Duurzaam op alle fronten

Dat begint bij het kantoorpand en de mobiliteit van de medewerkers. Het pand draait op groene stroom, al het afval wordt gescheiden en maar liefst 84% van de medewerkers gaat er lopend, met de fiets of met het ov naartoe.

Maar nog belangrijker zijn de producten zelf. Als klant kun je kiezen voor kaarten van 100% gerecycled papier of voor een van de andere FSC-goedgekeurde papiersoorten. De postkaarten, enveloppen en doosjes worden allemaal gemaakt van gerecycled papier. En een CO2-neutrale drukkerij (waar ook groene stroom wordt gebruikt) drukt de kaarten. Diezelfde drukker werkt met drukpersen met warmte-terugwininstallatie, waarbij warmte wordt opgeslagen. In de winters wordt het gebouw met deze warmte verwarmd.

Daarnaast combineert Kaartje2go zoveel mogelijk orders met elkaar. Ook steunt de organisatie het Groene Post Project van PostNL. Kortom: Kaartje2go kijkt naar de hele keten om te vergroenen!

Al drie bossen geplant!

Vanuit het initiatief ‘Kaartje2go goes green’ ontstond drie jaar geleden het idee om een eigen bos te planten via Trees for All. Inmiddels heeft Kaartje2go al drie bedrijfsbossen geplant: maar liefst 6.500 bomen in Nederland en in het buitenland. De samenwerking bevalt goed voor beide partijen. Mark: “De mensen bij Trees for All zijn toegankelijk en hebben altijd een glimlach op hun gezicht. Dat maakt het zo prettig werken met ze.”

Kaartje2go

Stappen naar een kleine voetafdruk

Kaartje2go heeft al veel stappen gezet om klimaatneutraal te worden. Maar dat kan nog beter. Op dit moment brengt de organisatie de totale CO2-uitstoot in kaart. En de uitstoot die niet te verminderen is? Die wordt gecompenseerd.

Daarnaast is de ambitie voor de komende jaren: afscheid nemen van al het plastic in de verpakkingen. “Denk bijvoorbeeld aan de vensterenvelop, waarbij je door een stukje plastic de naam van de geadresseerde kan zien,” verduidelijkt Mark. En aangezien Kaartje2go naar een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk streeft, zal het niet bij drie bedrijfsbossen blijven. Sterker nog: bos nummer vier staat al gepland!

Plant mee voor een bosrijke wereld

Wil je ook met jouw organisatie bijdragen aan meer bos? Plant met ons mee. Er zijn allerlei opties: van eenmalig doneren tot partner van ons worden.

Bekijk de mogelijkheden voor bedrijven