Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.

WoodWatch neemt voortouw in compensatie internationale post

WoodWatch, een internationaal Nederlands houten horlogemerk, is al vijf jaar partner van Trees for All. Sinds dag één compenseren ze voor het hout dat ze gebruiken in de horloges. Ze geven klanten de optie om een boom te doneren. In april dit jaar zijn zij gestart met het compenseren van al hun uitstoot van pakketten die in binnen- en buitenland verstuurd worden. Daarmee zijn ze de eerste partner van Trees for All die internationaal hun post compenseert.

“Het idee om wat terug te doen voor het milieu ontstond parallel met het idee voor ons merk. Vanaf dag één werken we dus al samen met Trees for All.” (Kevin van der Veer, Co-founder WoodWatch)

Compenseren én mensen aan inkomsten helpen
Kevin vertelt: “Het feit dat we bomen doneren vinden wij intern nu zó normaal, dat we soms vergeten dit te vertellen aan partners. We noemden het laatst aan het einde van een meeting met een van onze buitenlandse partners. Hun reactie: ‘Dit moet je als eerste vertellen!’. We zijn er ook wel trots op, dat we nu onze CO2 uitstoot kunnen compenseren en tegelijkertijd lokale communities bij bosprojecten in het buitenland aan meer inkomsten helpen.

We verwachten eigenlijk dat onze concurrenten ons voorbeeld zullen volgen. Soms is dat niet prettig – ‘gekopieerd’ te worden – maar in dit geval natuurlijk wel. We willen immers dat er zoveel mogelijk bomen gedoneerd worden!”

Kijk ook op www.woodwatch.nl