27 februari 2020

Trees for All krijgt 1 miljoen euro van de Postcode Loterij

Nieuwsoverzicht

Trees for All ontvangt een bijdrage van 1 miljoen euro van de Postcode Loterij om meer bomen te planten in Nederland en het buitenland. Directeur Simone Groenendijk werd vandaag tijdens het programma Koffietijd verrast met de cheque. Met deze schenking kan Trees for All de komende drie jaar nog veel meer bomen planten in eigen land en herbossingsprojecten steunen in ontwikkelingslanden en Europa.

Tijdens een interview in Koffietijd werd Simone verrast: “Het is echt fantastisch dat de Postcode Loterij ons steunt. Met deze geweldige bijdrage van 1 miljoen euro kunnen we nog meer bosprojecten in binnen- en buitenland steunen en nog meer mensen helpen in de strijd tegen klimaatverandering.”

Samen bomen planten

Jaarlijks verdwijnen er netto 10 miljard bomen. De gevolgen hiervan voor mensen, dieren en het klimaat zijn rampzalig. Daarom wil Trees for All de aarde vergroenen. Hoe? Door nieuwe bossen te planten, bestaande bossen te beschermen en herstellen en door mensen bewust te maken van het belang van bomen. Simone: “Iedere boom telt en maakt het verschil, net zo goed als dat ieder mens het verschil kan maken. Daarom heten we Trees for All: we willen samen met en voor iedereen bomen planten.”

Dankzij deelnemers van de Postcode Loterij

Op 5 maart maakt de Postcode Loterij bekend hoeveel zij dit jaar kan schenken aan goede doelen, dankzij de deelname van miljoenen deelnemers. Vorig jaar kon de Postcode Loterij ruim 370,6 miljoen euro schenken aan goede doelen op het gebied van mens en natuur. Sinds de oprichting in 1989 heeft de loterij ruim 5,8 miljard euro geschonken aan honderden goede doelen en maatschappelijke initiatieven.

editicon twitter twitter linkedin linkedin facebook facebook instagram icon_add icon_arrow-button icon_calculator icon_check icon_close icon_delete icon_download icon_faq-close icon_faq-open icon_info icon_input-select icon_marker-googlemaps icon_marker icon_phone icon_play-button icon_search icon_tree logo_footer logo_menu TON-CO2 arrow-left-carousel arrow-right-carousel