Update: onze boomplantactie in natuurgebied De Pan in Noord-Brabant is helaas gecanceld vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus. 

Op woensdag 18 maart is de landelijke recordpoging van de Nationale Boomfeestdag. Met elkaar proberen we op één dag 500.000 bomen te planten. Natuurlijk plant Trees for All mee op deze dag.  In natuurgebied De Pan bij Maarheeze realiseert Trees for All een nieuw bos van 6,5 hectare samen met Staatsbosbeheer.

Simone Groenendijk, directeur Trees for All: “Op 18 maart gaan er 3.000 bomen de grond in dankzij de inzet van onze partners die voor een eigen bedrijfsbos gedoneerd hebben. Met zo’n 200 mensen gaan we bomen planten om de aanleg van ‘hun’ nieuwe bos te vieren. Dat belooft een mooie en sportieve dag te worden.”

De Pan
In natuurgebied De Pan in Noord-Brabant gaat Trees for All in samenwerking met Staatsbosbeheer een akker van ruim 6,5 hectare omvormen naar natuurbos. Op 18 maart is de start van de aanleg van dit gevarieerde en klimaatbestendige bos. In totaal gaat Trees for All zo’n 32.800 bomen planten op akkergrond. Er worden hier meer dan 20 verschillende boomsoorten geplant.

Meer bos creëren
Behalve in De Pan gaat Trees for All dit jaar ook nieuwe bossen planten op verschillende andere plekken in Nederland, waaronder Limburg en Brabant. Groenendijk: “We helpen graag mee met het vergroenen van Nederland door de aanleg van nieuw bos, landschapselementen en voedselbossen.” Daarnaast worden er met behulp van de bijdragen van partners en donateurs bossen geplant en beschermd in de tropen en Europa.

Oplossing voor het klimaatprobleem
De bosbranden, drogere zomers en het stikstofprobleem, we hebben dagelijks te maken met de gevolgen van klimaatverandering. Het planten van bomen en creëren van bossen wordt door wetenschappers gezien als één van de belangrijkste oplossingen voor het klimaatprobleem. In navolging op het klimaatakkoord presenteerden het Rijk en de provincies in februari de nieuwe bossenstrategie waarin staat dat het bos in Nederland de komende tien jaar uitgebreid moet zijn met 10%. Trees for All wil graag bijdragen aan deze groei.