Spelers van de game Verdun planten bomen tijdens kerstbestand

Kerstmis was een belangrijke tijd in de Eerste Wereldoorlog. Tijdens de onnoemelijke ellende van de oorlog legden beide zijden hun wapens neer om, in sommige gevallen gezamenlijk, kerstmis te vieren. De ontwikkelaars van de WW1 Game Series vieren dit buitengewone evenement jaarlijks met een in-game Christmas Truce (kerstbestand), dat inmiddels een traditie is geworden onder Verdun-spelers.

Tijdens dit evenement kunnen spelers elkaar ontmoeten in sneeuwbalgevechten en voetbalwedstrijden en kunnen ze kerstkaarten uitwisselen. Nieuw voor het Truce-evenement dit jaar is het planten van bomen. In 1914 plaatsten Duitse soldaten kleine kerstbomen langs borstweringen in hun loopgraven. Spelers kunnen nu een digitale kerstboom in de game planten.

De populaire game Verdun is ontwikkeld door het Nederlandse M2H van de broers Matt and Mike Hergaarden. Met hun actie vragen ze aandacht voor onze planeet en het klimaat. M2H plant 2500 echte bomen via Trees for All, waarvan er 1250 worden geplant in Nederland en 1250 in ons bosproject in Oeganda.