Je bent nu op de Engelse pagina. Wil je naar de Nederlandse pagina? Klik dan hier.

Status: Afgerond project

Samen gaan we voor Green Friday!

Trees for All is de trotse kartrekker van de Green Friday beweging. Daarmee laten we een groen tegengeluid horen op Black Friday: de dag waarop torenhoge kortingen ons om de oren vliegen. Zo werkt deze dag impulsaankopen en overconsumptie in de hand.

Daarom zeggen we samen met duizenden consumenten en bedrijven ‘nee’ tegen Black Friday kortingen. In plaats daarvan planten we bomen in het Green Friday Forest in Noord-Brabant!

Voor elke boom in het Green Friday Forest planten we ook een boom op Borneo. Zo maken we niet alleen in Nederland, maar wereldwijd impact met onze Green Friday beweging. Doe je ook mee?

Wil je bomen planten in het Green Friday Forest als bedrijf? Ga dan naar onze pagina voor bedrijven.

Plant mee in het Green Friday Forest

Plant jouw Green Friday bomen

  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in

icon-moederboom

0

bomen en struiken

icon-bos-2

0

verschillende soorten bomen en struiken

0

hectare

Waarom is dit project nodig?

De wereld heeft meer bos nodig! Daarom werken we samen met Brabants Landschap aan de vergroening van de provincie Brabant. En daar is het Green Friday Forest onderdeel van.

Het nieuwe bos is nodig om bestaande bossen met elkaar te verbinden en sterker te maken. We planten bomen op graslanden die vroeger werden gebruikt voor landbouw. Deze grond is jarenlang intensief bemest en beheerd. Hierdoor is de grond erg droog en bevat deze relatief veel stikstof. En dat belemmert de natuurlijke groei van nieuwe planten, struiken en bomen.

De natuur een handje helpen

Daarom helpen wij de natuur een handje. We planten duizenden nieuwe bomen en struiken. Die trekken straks allerlei andere planten en dieren aan, waardoor de biodiversiteit in het gebied een enorme boost krijgt. Bovendien nemen de bomen CO2 op en vangen ze stikstof en fijnstof af. En alsof dat niet genoeg voordelen zijn, zorgen ze ook nog voor gezonde leefomstandigheden voor mens en dier!

Zo ziet de plantlocatie er nu nog uit:

Wat gaan we doen in het Green Friday Forest?

Samen met deelnemers van Green Friday en het Brabants Landschap planten we verschillende boom- en struiksoorten die nu nog niet of weinig voorkomen in de omgeving. Zo wordt het bos een stuk gevarieerder. Zo’n divers bos trekt veel verschillen planten en dieren aan. En een gevarieerd bos is ook een stuk beter bestand tegen de gevolgen van klimaatverandering. Krijgt één boomsoort het zwaar, bijvoorbeeld door droogte? Dan zullen de overige soorten het bos in stand houden.

Boomsoorten die we planten

Er gaan verschillende soorten bomen en struiken de grond in. Dit zijn allemaal soorten die passen in deze omgeving en bij de plantlocatie. Denk aan wegedoorn, lijsterbes, veldesdoorn, haagbeuk, zoete kers, hazelaar, meidoorn, zomereik, winterlinde, zachte berk, hulst en zwarte els.

Van links naar rechts: hazelaar, meidoorn, winterlinde, zwarte els, zomereik, zachte berk

slak-hazelaar
meidoorn-bloesem
winterlinde
zwarte-els
Zomereik
zachte-berk-blad

Waar gaan we planten?

Het Green Friday Forest ligt vlakbij Roosendaal in Noord-Brabant.

bomen-planten-green-friday-forest
bomen-planten-green-friday-forest

Over Green Friday

De Green Friday beweging is een initiatief van Trees for All. Door bomen te planten, zetten we ons in voor een groene en gezonde aarde. En daar draagt een dag als Black Friday niet aan bij. Met het aanbieden van extreme kortingen, werkt Black Friday overconsumptie en impulsaankopen in de hand. Daarom laten wij een groen tegengeluid horen! We roepen bedrijven en consumenten op om geen Black Friday deals te (ver)kopen. In plaats daarvan planten we bomen in het Green Friday Forest. Doe je ook mee?

Plant een boom