Bentwoud bos
Alle projecten

Bentwoud

Het Bentwoud is een jong bos en ligt midden in het Groene Hart tussen Zoetermeer en Boskoop.

Doneer

Een nieuw natuur- en recreatiegebied in het Groene Hart

Het Bentwoud is een nieuw natuur- en recreatiegebied midden in het Groene Hart dat volop in ontwikkeling is. Met ruim 800 hectare is dit het grootste aaneengesloten bosgebied in de Randstad. In de afgelopen jaren heeft Trees for All bijgedragen aan de aanplant van bomen.

Soort donatie?

Hoeveel bomen wil jij laten planten?

Natuurlijk gaan wij zorgvuldig om met jouw persoonlijke gegevens. Wil je weten hoe we dit doen? Bekijk onze privacyverklaring.

Dit hebben we gerealiseerd

In de afgelopen jaren heeft Trees for All bijgedragen aan de aanplant van bomen in dit uitgestrekte natuur- en recreatiegebied. Hoewel het Bentwoud bos nog volop in ontwikkeling is, zijn er nu al vele bijzondere vogels, vlinders en planten te vinden. Het bos wordt door Staatsbosbeheer onderhouden.

Naast het sponsorbos dat is geplant met donaties van onder andere ASN Bank en Arriva vind je er ook de Leiderschapslaan. De Leiderschapslaan vormde een onderdeel van het Natuurlijk Leiderschap programma. Met dit programma bood Trees for All vooraanstaande organisaties en personen op het gebied van duurzaamheid een platform om hun visies te delen met elkaar en het publiek. Aan het programma heeft onder andere Prinses Laurentien van Oranje-Nassau deelgenomen. Haar boom en die van duurzaamheidsiconen Wubbo Ockels, Al Gore, Maurits Groen, onze ambassadeur Reinier van den Berg, Philip de Roo en Marc Cornelissen hebben een fysieke en symbolische plaats gekregen in de Leiderschapslaan. Naast deze persoonlijke erebomen zijn er ook bomen geplant voor en door toonaangevende organisaties en bedrijven.

Status
  • Afgerond

Samenwerking

Het project is gerealiseerd vanuit het Nationale Bossenfonds, een initiatief van Trees for All, Staatsbosbeheer en de Nationale Boomfeestdag.

Hoewel het Bentwoud nog volop in ontwikkeling is, zijn er nu al vele bijzondere vogels, vlinders en planten te vinden.

Bentwoud, Benthuizen, Nederland

De projecten van Trees for All dragen bij aan het realiseren van meerdere Sustainable Development Goals

editicon twitter twitter linkedin linkedin facebook facebook instagram icon_add icon_arrow-button icon_calculator icon_check icon_close icon_delete icon_download icon_faq-close icon_faq-open icon_info icon_input-select icon_marker-googlemaps icon_marker icon_phone icon_play-button icon_search icon_tree logo_footer logo_menu TON-CO2 arrow-left-carousel arrow-right-carousel