22 maart 2018

Opening Klinkenbergerplas

Nieuwsoverzicht
Opening Klinkenbergerplas

Op 22 maart is recreatiegebied de Klinkenbergerplas bij Oegstgeest officieel geopend. In het gebied werden de afgelopen maanden 10.000 bomen geplant in samenwerking met stichting Trees for All en het Nationaal Bossenfonds. De bomen zorgen voor meer natuurwaarde in het landschap. Het bos is toegankelijk voor fietsers en wandelaars.

Het ruim 2,5 ha nieuwe bos is gedoneerd door bedrijven Bever, Arriva, Aquacombi, Van Haren, Scheepswerf Hoogerwaard en de European Association for International Education. Op 1 december staken de medewerkers van deze bedrijven gezamenlijk de handen uit de mouwen om de boompjes in de grond te zetten.

Op de opening onthulde Gedeputeerde Han Weber de nieuwe informatieborden, waarna Loopgroep Oegstgeest de loopronde rondom de grote plas opende. Aansluitend verzorgden gidsen van het Milieu Educatie Centrum Oegstgeest rondwandelingen.

editicon twitter twitter linkedin linkedin facebook facebook instagram icon_add icon_arrow-button icon_calculator icon_check icon_close icon_delete icon_download icon_faq-close icon_faq-open icon_info icon_input-select icon_marker-googlemaps icon_marker icon_phone icon_play-button icon_search icon_tree logo_footer logo_menu TON-CO2 arrow-left-carousel arrow-right-carousel