Rik Roskam – Relatiemanager & fondsenwerver

Rik is 36 jaar oud, getrouwd en trotse vader van twee dochters. In zijn vrije tijd doet Rik graag aan wielrennen en hardlopen en hij is een echte alpinist. Na zijn studie Technische Bedrijfskunde heeft hij zo’n 8 jaar voor verschillende bedrijven gewerkt met de focus op de ontwikkeling van duurzame energie. Daarna gooide hij het roer om, om zich meer te richten op maatschappelijke impact. Bij zijn vorige werkgevers War Child en Plan International ervoer hij hoeveel voldoening het gaf om zijn commerciële ervaring in te zetten voor een goed doel. En dat smaakte naar meer.

Waarom ben je bij Trees for All gaan werken?

“Wat mij zo aanspreekt aan Trees for All is dat het een goed doel is met proposities die goed aansluiten op de behoefte van bedrijven, met duidelijke waarde voor de partner. Daarbij zet ik mij heel graag in voor het klimaat.”

Wat ga je precies bij Trees for All doen?

“Ik ben relatiemanager in het team Fondsenwerving en Partnerships. Dat ligt helemaal in lijn met wat ik in het verleden heb gedaan en graag doe: zakelijk contact met als doel het maximaliseren van impact. Ik heb contact met bestaande relaties en mag veel nieuwe prospects en partners oppakken, van grote corporate tot MKB en ZZP. Die afwisseling vind ik erg leuk.”

Wat is je favoriete bos?

“Het Amerongse bos, op het hoogtepunt van de Utrechtse Heuvelrug: de maar liefst 69 meter hoge Amerongse Berg (als bergliefhebber moet je wat in Nederland). Het is een heel mooi weelderig en gevarieerd bos.”

 

“Ik word blij van bomen: als ik onder een grote boom sta en omhoog kijk ben ik onder de indruk van de rust, levenskracht en grote waarde voor de natuur en het klimaat.”- Rik

 

Met Rik in het team van Trees van All maken we de wereld nóg groener. Ontmoet ook onze andere nieuwe collega’s Annelotte en Jeroen.