Jeroen van der Horst – Programmamanager bos buitenland

Jeroen is 48 jaar en heeft een passie voor bosbeheer. De afgelopen 20 jaar werkte hij in tropische bosbouwprojecten in Latijns-Amerika, Afrika en Azië. Daarbij ging het voornamelijk om de autoriteiten en de lokale bevolking te helpen bij het opstellen van beheersplannen voor natuurlijk bos en bosherstel. Die bossen waren meestal in afgelegen gebieden en stonden onder grote druk van illegale houtkap, stroperij, ontginning en mijnbouw.

Waarom ben je bij Trees for All gaan werken?

“Trees for All heeft een leuk team, is positief ingesteld en zet zich in voor natuurlijke bossen in binnen- en buitenland. Met mijn veldkennis van bosbeheer in de diverse continenten hoop ik een bijdrage te leveren aan het succes van lopende en toekomstige projecten van Trees for All.”

Wat ga je precies bij Trees for All doen?

“Ik houd me bezig met de internationale projecten en wil het bestaande portfolio graag uitbreiden met mooie, waardevolle projecten waaronder groene corridors, agroforestry en het herstel van mangroven.”

Wat is je favoriete bos als echte boskenner?

“In Nederland is mijn favoriet de Herbertusbossen bij Heeze (Noord-Brabant) en in het buitenland het Rwenzori-gebergte in Oeganda.”

“Naast mijn passie voor bosbeheer houd ik van het schrijven van reisverhalen en zo nu en dan een plaatje draaien op een mooie locatie aan een tropisch strand. Liefst met een cocktail erbij en een ondergaande zon.” – Jeroen

Met Jeroen in het team van Trees for All maken we de wereld nóg groener. Maak ook kennis met onze andere collega’s Rik en Annelotte.