Green Friday

Ook in 2021 maakten wij van Black Friday, Green Friday. Hoe we dat deden? We riepen iedereen op om op Groen te gaan. Dat betekende géén kortingsacties aanbieden, maar bomen planten met ons. Meer dan 350 bedrijven deden mee, en ook duizenden consumenten zetten zich in voor Green Friday. In totaal hebben we daardoor maar liefst 37.551 bomen kunnen planten!

Black Friday is de dag waarop we massaal de winkelstraten en webshops bestormen op zoek naar de beste deals. Kopen om het kopen. Impuls gedreven aankopen dus. Hiermee zet Black Friday aan tot overconsumptie. Dit heeft een enorme impact op onze aarde, zoals uitputting van onze natuurlijke bronnen, vervuiling en oceanen vol plastic. Goed voor het milieu? Absoluut niet. Dat gaan we anders doen!

Wat is Green Friday?

Bij Trees for All geven we liever terug aan de aarde. Daarom maken wij van Black Friday, Green Friday. Hiermee moedigen we consumenten en bedrijven aan om te investeren in een groenere planeet. En we zetten de zwartste dag van het jaar op Groen door samen zoveel mogelijk bomen te planten. In 2021 hebben we hierdoor 37.551 bomen kunnen planten. Een geweldig aantal!

Plant nu een boom!

Kies voor Green Friday in plaats van Black Friday en plant nu bomen met ons! Kies hiernaast hoeveel bomen je wilt planten. We planten de bomen in Nederland en Vietnam. Ga jij ook op Groen?

Plant bomen voor Green Friday

Wil je als bedrijf Green Friday bomen planten? Klik dan hier.

Plant jouw Green Friday bomen

  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in
  • Voer een aantal in

Honderden bedrijven kiezen voor Green Friday

Wil jij als bedrijf bomen planten voor Green Friday? Klik dan hier.

Ruim 350 merken en bedrijven deden mee aan Green Friday 2021. Een fantastisch aantal! Onderaan deze pagina zie je wie er allemaal meededen. Samen zetten we ons in voor een groene en gezonde aarde.

DEF voorbeeld certificaten voor website

Ontvang een gepersonaliseerd certificaat

Door bomen te planten, maak je samen met ons van Black Friday, Green Friday. Als bewijs van donatie ontvang je een certificaat met jouw naam en het statement ‘Ik ga op Groen’ erop. Deel dit certificaat op social media en laat zien dat je kiest voor Green Friday!

Plant een boom

Waar gaat jouw donatie heen?

Tijdens Green Friday 2021 plantten wij de helft van de bomen in Drenthe en de andere helft in Vietnam. Dat was een bewuste keuze. Klimaatverandering is immers een wereldwijd probleem en de gevolgen zijn overal voelbaar. Daarom planten wij wereldwijd bomen via duurzame herbebossingsprojecten. Zo dragen we bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezondere leefomstandigheden.

Bekijk onze projecten
Etalage met paradeboom 16 november
TfA-bomen-planten
boom-planten-schop
Overijssel
Vietnam-kustherstel

Dit waren de Green Friday deelnemers in 2021