Je totale footprint compenseren

Compenseer gemakkelijk de jaarlijkse CO2-uitstoot jouw huishouden via onze gecertificeerde bosprojecten.

Compenseer de gemiddelde CO2-voetafdruk

Een gemiddelde Nederlander stoot op jaarbasis 9.09 ton CO2 uit op het gebied van energieconsumptie, vervoer, voedsel en kleding. Deze gemiddelde jaarlijkse CO2-voetafdruk kun je eenvoudig bij ons compenseren op een duurzame manier: door bomen te planten in onze gecertificeerde projecten.

Je kunt de CO2-voetafdruk van je hele huishouden of alleen die van jezelf compenseren. Als bewijs voor jouw bijdrage aan een groene en gezonde wereld wordt de hoeveelheid CO2 die je compenseert vermeld op een persoonlijk certificaat.

Compenseer direct
icon-footprint-wit

Binnenkort: bereken jouw persoonlijke CO2-voetafdruk

Nog heel even wachten, maar binnenkort kun je hier ook jouw persoonlijke CO2-voetafdruk berekenen en compenseren. Samen met Milieu Centraal ontwikkelen we een handige calculator waarmee je kunt berekenen wat jij uitstoot op het gebied van energieverbruik, vervoer, voeding en kleding. En daarna natuurlijk eenvoudig kunt compenseren via onze gecertificeerde projecten.

Wat gebeurt er met jouw donatie?

De donatie die je doet voor CO2-compensatie, investeren wij in sociale herbebossingsprojecten met brede impact. De bomen die geplant worden, halen CO2 uit de atmosfeer, zorgen voor meer biodiversiteit en werkgelegenheid. De boeren krijgen training in duurzaam landgebruik en combineren inheemse bomen met andere gewassen, ook wel agroforestry genoemd. Goed dus voor het klimaat, de natuur én de lokale bevolking. Zo planten wij bijvoorbeeld in Bolivia.

arbolivia
Bolivia-palo-maria
Zaailingen-kwekerij-arbolivia
arbolivia-koffie
Bolivia-agroforestry
Bolivia-Verdolago
koffieoogst-bolivia

Gecertificeerde bosprojecten

Onze projecten zijn Plan Vivo gecertificeerd. Dit is een internationale standaard voor CO2-compensatie die zich richt op lokale gemeenschappen en niet alleen de koolstofopslag garandeert, maar ook verbeterde leefomstandigheden, duurzaam landbeheer en behoud van biodiversiteit. Via diverse onafhankelijke controles wordt aantoonbaar gemaakt dat jouw CO2-uitstoot daadwerkelijk is vastgelegd.

Plan-vivo-logo