Langste Boswandeling

De Langste Boswandeling van Nederland

Deze zomer organiseren we een speciale wandelactie voor bomen. We roepen iedereen op om in de week van 10 t/m 18 juli een boswandeling te maken. Voor elke 5 kilometer die je loopt, planten wij 1 boom. Hoe meer kilometers jij maakt, hoe meer bomen wij planten! Zo maken we samen de allerlangste boswandeling van Nederland.

12362

Kilometer gelopen

2472

Bomen geplant

1403

Deelnemers

Doe ook mee & schrijf je nu in!

Hoe werkt het?

Meedoen is heel eenvoudig! Je kiest zelf een dag in de week van 10 t/m 18 juli waarop je een wandeling maakt van 5, 10 of 15 kilometer. Het enige wat je nodig hebt, is de app. Je kunt alleen lopen, of een wandeling maken met het gezin of vrienden. Kies je favoriete wandeling door het bos of start vanuit jouw voordeur.

Als je je inschrijft vragen we om een donatie van €5,-. Hiermee planten wij alvast 1 boom voor jouw eerste 5 kilometer. Loop je 10 of zelfs 15 kilometer? Dan planten we 1 of 2 bomen extra voor jou. Na inschrijving ontvang je een certificaat, dat is het bewijs voor jouw deelname én voor het planten van 1 boom.

Lopen met de eRoutes app

Nadat je je hebt ingeschreven, ontvang je van ons een link en een persoonlijke code voor het downloaden van de eRoutes app. Deze app volgt je tijdens de wandeling en houdt je kilometers bij. Zo weten wij hoeveel bomen we gaan planten! Vanaf 10 juli kun je de app ook 3 optionele routes laten uitstippelen met de afstand van jouw keuze. Je kunt ook zelf een route bepalen. Zet wel je app aan om je kilometers bij te houden!

Vragen?

Heb je een vraag? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Prijzen winactie
Prijzen winnen

Deel jouw boswandeling en win een prijs!

We zijn natuurlijk heel benieuwd naar jouw boswandeling! Dus maak een selfie in het bos, fotografeer de mooiste boom of film de laatste meters tot jouw finish. Deel jouw favoriete boswandeling moment via social media, gebruik de hashtag #LangsteBoswandeling en tag Trees for All. De mooiste foto’s, video’s en verhalen belonen wij met één van de prijzen. De prijzen worden mede mogelijk gemaakt door Bever, Wandel Magazine, MiniTree en Way Back Home.

Waarom de Langste Boswandeling?

Bij Trees for All maken we graag een boswandeling. In het bos kun je genieten van de natuur en kun je ontspannen of juist lekker sportief bezig zijn. En dus hebben we een nieuw evenement bedacht: De Langste Boswandeling van Nederland. We willen zoveel mogelijk mensen enthousiasmeren om mee te wandelen met ons.

Onze bossen zijn van onschatbare waarde: voor klimaat, biodiversiteit maar ook voor onze gezondheid. Juist in de tijd van corona hebben we massaal onze bossen ontdekt om te wandelen, tot rust te komen en energie op te doen. Je kunt gewoon wandelen, maar ook heel bewust wandelen. In Japan noemen ze dat bosbaden.

We hebben onze bossen om heel veel redenen hard nodig. Trees for All plant op een duurzame manier nieuwe bossen aan en herstelt bestaande bossen via bosprojecten wereldwijd. Deelnemers van de Langste Boswandeling maken kennis met deze projecten en dragen hier zelf een boompje aan bij.

Sponsoren van de Langste Boswandeling

editicon twitter twitter linkedin linkedin facebook facebook instagram icon_add icon_arrow-button icon_calculator icon_check icon_close icon_delete icon_download icon_faq-close icon_faq-open icon_info icon_input-select icon_marker-googlemaps icon_marker icon_phone icon_play-button icon_search icon_tree logo_footer logo_menu TON-CO2 arrow-left-carousel arrow-right-carousel