Algemeen

Waar kan ik me inschrijven voor De Langste Boswandeling van Nederland?

Inschrijven voor de Langste Boswandeling kan via het inschrijfformulier op onze website.

Kan ik meerdere keren meedoen?

We vinden het natuurlijk heel mooi om te horen dat je enthousiast bent en meerdere wandelingen wilt maken! Bij deze eerste editie is het de bedoeling dat je één (bos)wandeling voor bomen maakt van 5, 10 of 15 kilometer. We hopen vooral dat zoveel mogelijk mensen meedoen en samen met ons genieten van het bos!

Hoeveel kost het om mee te doen?

We vragen alle deelnemers bij inschrijving om een bijdrage van €5,-. Hiermee plant je alvast 1 boom voor de eerste 5 kilometer die je loopt. Je ontvangt een digitaal boomcertificaat, dat ook gelijk je bewijs van deelname is.

Ik heb geen mail gehad met persoonlijke code voor de app

Heb je nadat je je hebt ingeschreven geen mail van ons ontvangen met informatie over de eRoutes app (inclusief een persoonlijke code)? Check even je spam mail! Als je de mail niet terug kunt vinden, stuur dan even een mail naar info@treesforall.nl.

Waar kan ik zien hoeveel bomen ik heb geplant?

Via de tab ‘Ik’ in de app kun je zien hoeveel kilometer je gelopen hebt voor de Langste Boswandeling van Nederland. Elke 5 km staat voor 1 boom.

Als je met meerdere mensen of een team loopt, moet iedereen dan de app aanzetten?

Alle volwassenen die meelopen kunnen zich inschrijven, de app downloaden en deze aanzetten tijdens de wandeling. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Jullie kunnen er ook voor kiezen dat één iemand uit groep zich inschrijft en de app aanzet. De kilometers worden dan één keer geteld. Hoe meer bomen we kunnen gaan planten, hoe beter natuurlijk. Maar we vinden het minstens zo belangrijk dat zoveel mogelijk mensen een mooie boswandeling maken.

Waar en wanneer moet ik mijn startlocatie doorgeven?

Je hoeft voor de Langste Boswandeling geen startlocatie door te geven. Door middel van GPS kan er overal een route worden gemaakt.

Kan ik ook hardlopen of fietsen voor bomen?

We roepen iedereen op om vooral te gaan wandelen met behulp van de eRoutes app. Je kunt de app ook aanzetten en gebruiken als je gaat hardlopen of fietsen. Je kunt kiezen uit een route van 5, 10 of 15 kilometer.

Ik wil de afstand waar ik me voor heb opgegeven wijzigen. Kan dat?

Je hoeft je wijziging niet aan ons door te geven. Op het moment dat je gaat lopen, kies je de gewenste afstand via de app.

Krijg ik mijn donatie terug als ik mijn aanmelding annuleer?

We kunnen helaas geen donaties terugstorten. Jammer natuurlijk dat je niet kunt meedoen, maar we planten in elk geval wel een boom voor je!

Tot wanneer loopt de actie?

De actieweek begint op zaterdag 10 juli en eindigt op zondag 18 juli. In die week kun je met behulp van de eRoutes app een wandeling maken en het aantal kilometers registreren voor bomen.

Kan ik ook meer dan 15 kilometer lopen?

Super leuk dat je zoveel mogelijk kilometers wilt maken voor bomen! Voor deze eerste editie van de Langste Boswandeling planten we per deelnemer in principe maximaal 3 bomen. Dit aantal hebben we bepaald op basis van het verwacht aantal deelnemers en het beschikbare sponsorbudget van onze bedrijvenpartners. We hopen voor volgend jaar nog meer sponsoren te vinden, zodat we iedereen kunnen oproepen om zoveel mogelijk kilometers te lopen voor bomen!

eRoutes app

De app is uitgevallen onderweg, wat moet ik nu doen?

Je kan de eRoutes app gewoon weer opnieuw opstarten. Maar voordat je dit doet raden we je aan om zoveel mogelijk apps die je niet gebruikt (ook die op de achtergrond) te sluiten. Zorg ook dat je geen batterij besparende functies aan hebt staan, die zorgen er voor dat je telefoon de app op de achtergrond afsluit.

Check ook de instellingen van de app op jouw telefoon. Kies bij instellingen van de eRoutes app voor ‘altijd toegang geven tot je locatie’. Zo blijft de app jouw kilometers bijhouden, ook als je scherm uitgaat.

Start eRoutes vervolgens opnieuw op. Je ziet nu in je scherm de melding: ‘Oeps er is iets misgegaan’. Kies ervoor om de activiteit te hervatten. De route aanwijzingen worden vanaf het punt van uitvallen weer opgepakt.

Ben je per ongeluk al een stukje verder gelopen? Kijk dan in de app naar de kaart en probeer weer terug te komen op een lichtblauw deel van de route, vanaf daar kunnen de gesproken aanwijzingen weer worden opgepakt. Als je weer terug bent op de route hoor je een stem ook zeggen ‘Je bent weer terug op de route’.

Ik heb andere problemen met de eRoutes app, wat moet ik doen?

Bekijk hier alle veelgestelde vragen over de eRoutes app en de Langste Boswandeling. Staat je antwoord er niet tussen? Onderaan de pagina kun je via een formulier contact opnemen met eRoutes. Lukt het niet om met de app te lopen, dan mag je ook het totaal aantal kilometers (5, 10 of 15 kilometer) doorgeven via info@treesforall.nl.

Ben ik verplicht om de eRoutes app te gebruiken?

Wij vragen iedereen om de eRoutes app te downloaden en te gebruiken, omdat we op deze manier het totaal aantal gelopen kilometers kunnen bijhouden. Zo weten we hoeveel bomen we gaan planten! Je kunt wel je eigen route bepalen en geen gebruikmaken van de routeplanner van de app. Zet je app wel aan en kies voor ‘Start zonder route’.

Hoe krijg ik toegang tot het evenement in de eRoutes app?

Als je de eRoutes app op je telefoon hebt geïnstalleerd, kom je via de het sterretje onderaan bij alle evenementen. Hier kun je kiezen voor de Langste Boswandeling van Nederland. Met de code die je van ons via de mail krijgt na inschrijving, kom je in de actieweek vanaf 10 t/m 18 juli automatisch in de eventomgeving in de app, waarin je jouw persoonlijke route kunt laten berekenen.

Waar kan ik zien hoeveel bomen ik heb geplant?

Via de tab ‘Ik’ in de app kun je zien hoeveel kilometer je gelopen hebt voor de Langste Boswandeling van Nederland. Elke 5 km staat voor 1 boom.

Kan ik mijn eigen route lopen?

Dat kan zeker. In de eRoutes app kies je na ‘Start jouw Boswandeling’ voor de button ‘Start zonder route’. Zo kan je je eigen gekozen wandelroute lopen.

Als ik een eigen route loop, moet ik mijn telefoon dan in mijn hand houden?

Als je hebt gekozen voor ‘Start zonder route’, kun je je telefoon gewoon in je (rug)zak doen en hoeft het scherm niet steeds aan te staan. Vergeet niet de app aan het einde van je wandeling af te sluiten.

Als ik het gekozen aantal kilometers heb bereikt, stopt de app dan automatisch met het bijhouden van mijn route?

Als je de gekozen route van de app hebt volbracht, dan meldt de app dat je de finish hebt bereikt. Als je besluit om door te lopen dan zullen de kilometers ook blijven optellen. Per deelnemer kun je in totaal 15 kilometer voor bomen lopen.

Wat gebeurt er als ik van de route van de app afwijk?

De app blijft in dat geval de kilometers bijhouden en je als je klaar bent met lopen, moet je de app zelf uitzetten.

Als ik de app aan het einde vergeet uit te zetten met een eigen gekozen route, wat gebeurt er dan?

Als je je wandeling vergeet te beëindigen in de app, dan pauzeert de app op den duur. Als je later de app opnieuw opent, krijg je een melding of je de activiteit wilt voortzetten of beëindigen.

Zijn er ook rolstoelvriendelijke wandelpaden in de app?

Er zijn helaas geen specifieke rolstoelvriendelijke wandelpaden in de eRoutes app. De wandelroutes in de app zijn gebaseerd op voetpaden en als die niet beschikbaar zijn dan fietspaden. Afhankelijk van de omgeving zijn de paden verhard of onverhard.

Je kunt wel meedoen met een rolstoel met een eigen gekozen rolstoelvriendelijke route. Kies in dit geval in de app voor ”Start zonder route”.

Werkt de app ook in het buitenland?

Ja, de app werkt wereldwijd! Dus ook in het buitenland kun je meedoen aan de Langste Boswandeling van Nederland.

editicon twitter twitter linkedin linkedin facebook facebook instagram icon_add icon_arrow-button icon_calculator icon_check icon_close icon_delete icon_download icon_faq-close icon_faq-open icon_info icon_input-select icon_marker-googlemaps icon_marker icon_phone icon_play-button icon_search icon_tree logo_footer logo_menu TON-CO2 arrow-left-carousel arrow-right-carousel