Bosgebieden Nederland

Ga je mee op Bosreis?

Je hoeft niet ver te reizen om indrukwekkende natuur te zien. Er is zoveel te zien en te beleven in de bossen in Nederland.

Soort donatie?

Hoeveel bomen wil jij laten planten?

Natuurlijk gaan wij zorgvuldig om met jouw persoonlijke gegevens. Wil je weten hoe we dit doen? Bekijk onze privacyverklaring.

Een reis langs onze bosprojecten

Samen met de reisfotografen van Travelmonster nemen we je mee op Bosreis door Nederland. We bezoeken de natuurgebieden De Pan in Brabant, het Bieslandse Bos in Zuid-Holland en Nationaal Park Nieuwland in Flevoland.

Ga je deze zomer mee op Bosreis? We nemen je graag mee naar drie van onze Nederlandse bosprojecten. Er is in deze natuurgebieden van alles te beleven voor jong en oud. We hebben alle informatie en tips gebundeld in een speciaal e-book dat je gratis kunt downloaden. 

> Download hier het e-book en ga zelf op Bosreis

In dit e-book komen de volgende drie bosgebieden aan bod:

1. Nationaal Park Nieuwland en het Hollandse Hout

Nationaal Park Nieuwland bestaat uit de Oostvaardersplassen, Lepelaarplassen, Marker Wadden, Hollandse Hout en het Markermeer. De gebieden vormen samen het jongste Nationaal Park van Nederland op de bodem van de voormalige Zuiderzee. Je kunt hier op safari in eigen land. Kortom, een prachtig gebied om te bezoeken! Een deel van het Hollandse Hout, een langgerekt stuk landbouwgrond van bijna 80 hectare, is in 2018 en 2019 door ons omgevormd tot bos.

2. Bieslandse bos

Het Bieslandse Bos is een jong bos, maar wel al heel gevarieerd. Samen met De Balij vormt het Bieslandse Bos een gestaag groeiende ‘groene long’ tussen Delft en Zoetermeer. Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen, picknicken en spelletjes doen. Wij werken sinds 2018 samen met Staatsbosbeheer aan het herstel van dit bos door het aanplanten van nieuw gemengd bos. In totaal worden er ruim 55.000 bomen geplant.

3. De Pan

Landgoed de Pan is één van de mooiste en meest gevarieerde gebieden van de hele omgeving. Het ligt ten noordoosten van Maarheeze en is ongeveer 300 hectare groot. Het meest indrukwekkend is de zuidkant, waar loofbossen en gemengde bossen elkaar afwisselen. Of ontdek het stuk ongerepte heide met kleine moerassen, waar de natuur nog ongestoord haar gang kan gaan. Samen met onze partners hebben wij in De Pan dit jaar bijna 33.000 bomen geplant.

Soort donatie?

Hoeveel bomen wil jij laten planten?

Natuurlijk gaan wij zorgvuldig om met jouw persoonlijke gegevens. Wil je weten hoe we dit doen? Bekijk onze privacyverklaring.

editicon twitter twitter linkedin linkedin facebook facebook instagram icon_add icon_arrow-button icon_calculator icon_check icon_close icon_delete icon_download icon_faq-close icon_faq-open icon_info icon_input-select icon_marker-googlemaps icon_marker icon_phone icon_play-button icon_search icon_tree logo_footer logo_menu TON-CO2 arrow-left-carousel arrow-right-carousel