Nu de winter voor de deur staat, begint ook het bomenplantseizoen in Nederland. Dat is geen toeval, want bomen planten kan het beste gedaan worden in koudere tijden, omdat de groei van bomen dan zo goed als stilstaat. Dat is gunstig voor het verplaatsten van de bomenstekjes, die dan makkelijker uitgegraven en verplaatst kunnen worden.

Trees for All plant eind november de eerste paar duizend bomen van het seizoen in het Waalse bos en Bieslandse bos. Dit doen wij in samenwerking met Staatsbosbeheer en met onze partners die onder andere hun bedrijfsbos komen planten.

Kom je ook bomen planten?

Voor de boomplantdagen in het Bieslandse bos nabij Delft op 28 en 29 november zijn nog een paar plekken beschikbaar! We starten de dag om 10.00 uur op Hoeve Biesland, een biologisch-dynamische boerderij in Delfgauw. Vanuit de boerderij gaan we gezamenlijk naar de plantlocatie in het bos, zo’n 15 minuten lopen. Na afloop lunchen we op de Hoeve. We vragen een kleine onkostenvergoeding van €25,- per persoon.

Aanmelden boomplantdag 28 of 29 november

Meer weten over de boomplantdagen of meteen een ticket kopen? Kijk op:
> Boomplantdag 28 november
> Boomplantdag 29 november

Er zijn maar een paar plekken beschikbaar, dus wees er snel bij!

Bomenplantprojecten Nederland

In totaal plant Trees for All ruim 83.000 bomen in het Waalse bos en Bieslandse bos. In beide bossen wordt ziek bos hersteld met gemengd bos. Ook zijn er nieuwe gebieden waar Trees for All dit bomenplantseizoen gaat planten, waaronder het gebied De Pan in Brabant en op diverse plekken in de provincie Limburg. De volgende boomplantdagen worden in maart georganiseerd voor onze partners en donateurs.

Gemengd bos

In onze bosprojecten worden altijd gemengde bossen geplant met verschillende boomsoorten. Zoals de hazelaar, meidoorn, sleedoorn, Gelderse roos, berk, wilg, winterlinde, zoete kers, eik, gewone esdoorn en haagbeuk. Zo’n gemengd bos kan beter tegen de gevolgen van klimaatverandering, heeft een hogere biodiversiteit en is bovendien aantrekkelijker voor bezoekers van het (toekomstige) bos.