BAM schenkt gemeente Bunnik boom bij 150ste verjaardag

De raad van bestuur van Koninklijke BAM Groep en vertegenwoordigers van de gemeente Bunnik hebben een Japanse honingboom (Styphnolobium japonicum) geplant ter gelegenheid van de 150ste verjaardag van BAM. De Europese bouwonderneming BAM plant in dit jubileumjaar 150.000 bomen.

Gezamenlijk hebben burgemeester Ruud van Bennekom, wethouder Jorrit Eijbersen, Judith van Putten (beheerder groen en spelen gemeente Bunnik), Lena Euwens (directeur Trees for All), BAM-CEO Rob van Wingerden en CFO Frans den Houter de drie meter hoge honingboom een definitieve plek gegeven bij NS-station Bunnik aan de Runnenburg. De honingboom kan tot vijftien meter hoog worden met een vijftien meter brede eironde kroon, die schaduw brengt op het kleine veldje aan de noordzijde van het station, vlakbij de kantoren van BAM. De locatie is gekozen door de gemeente Bunnik, in afstemming met Mijlpaal 42, een initiatief van bedrijven, gemeente Bunnik, de universiteit, Stichting Utrecht Science Park en omwonenden om het stationsgebied een ‘boost’ te geven.

Meer informatie over de geschiedenis van BAM en de diverse jubileumactiviteiten is terug te vinden op deze website.

 

 

Waalse Bos

Voor het planten van de bomen is BAM een samenwerking aangegaan met Trees for All. Trees for All plant circa 100.000 bomen op herbebossingsprojecten in Bolivia en Oeganda. Daarnaast worden 50.000 bomen geplant in de diverse Europese landen waar BAM actief is.

In het najaar plant Trees for All namens BAM 10.000 bomen in het Waalse Bos in Houten. Een groot deel van dit bos is aangetast door de essentakziekte, waardoor veel bomen zijn afgestorven. Trees for All werkt samen met Staatbosbeheer aan het duurzame herstel van dit bos door het aanplanten van streekeigen boomsoorten, zoals els, zomereik, lindes, wilg, hazelaar en zoete kers. Deze bomen zijn niet gevoelig voor de essentakziekte. Trees for All en Staatsbosbeheer herstellen in totaal acht hectare ziek bos in dit gebied en vormen dit om naar een gezond en afwisselend bos dat aantrekkelijk is voor zowel plant, dier als recreant.