12 april 2018

Arla verpakking vanaf nu klimaatneutraal!

Nieuwsoverzicht
Arla

Arla heeft vanaf dit weekend het meest duurzame zuivelpak van Nederland. Door een aantal aanpassingen in het materiaal van de verpakking heeft het zuivelmerk de CO2- uitstoot die vrijkomt bij de productie sterk verminderd. De resterende CO2 uitstoot wordt gecompenseerd in samenwerking met Trees for All!

Voor de nieuwe zuivelpakken wordt 100% ongebleekt bruin karton gebruikt. Ook de gladde afwerking die bij de reguliere verpakking aan de buitenkant zat, ontbreekt. Deze innovatie in combinatie met de toepassing van hernieuwbare kunststof zorgt voor een reductie van 34% CO2-uitstoot per verpakking. Arla verkoopt per jaar bijna 30 miljoen pakken met biologische zuivel. Met dit milieubewuste zuivelpak bespaart Arla 272 ton aan CO2-uitstoot. Om de verpakking klimaatneutraal te produceren compenseert Arla de resterende 539 ton CO2-uitstoot door een samenwerking met Trees for All. Trees for All plant nieuwe bomen in Bolivia aan die CO2 nodig hebben om te groeien.

editicon twitter twitter linkedin linkedin facebook facebook instagram icon_add icon_arrow-button icon_calculator icon_check icon_close icon_delete icon_download icon_faq-close icon_faq-open icon_info icon_input-select icon_marker-googlemaps icon_marker icon_phone icon_play-button icon_search icon_tree logo_footer logo_menu TON-CO2 arrow-left-carousel arrow-right-carousel