Het is bijna Valentijnsdag. Niet alleen een mooi moment om de liefde te vieren, maar ook een kans om een steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld. Heb jij al een cadeau gevonden om het hart van jouw Valentijn sneller te laten kloppen? De productie en verzending van al die cadeaus heeft natuurlijk een flinke impact op de aarde. Maar met helemaal niks geven win je ook geen harten. Wij inspireren je graag met 6 duurzame cadeautips die romantisch én verantwoord zijn. Dubbel scoren dus!

1. Geef een boom cadeau (vanaf 2 bomen voor €10,-)

Verras je geliefde met het groenste en meest duurzame cadeau op aarde: geef een boom! Wij planten minimaal 2 bomen, meer mag natuurlijk ook! Je ontvangt een certificaat waarop jouw naam en de naam van je Valentijn komen te staan. Print het certificaat uit op duurzaam papier of verstuur het certificaat via de mail. Dat is nog duurzamer!

2. Boek Bladgoud (€20,99)

Er zijn maar liefst 60.000 verschillende soorten bomen op aarde, een ongelofelijke rijkdom. De waarde van deze bomen is onschatbaar. In Bladgoud leggen klimaatspecialist Reinier van den Berg en co-auteurs Suzanne Valkman en Simone Groenendijk (directeur Trees for All) uit wat precies die waarde inhoudt. Dit cadeau is een schot in de roos voor elke bomenliefhebber.

3. MiniTree for All voor in de tuin (€31,-)

Wil je iets geven dat origineler en duurzamer is dan een bos bloemen? Geef een MiniTree for All cadeau! Dit appelboompje, inclusief verzorginstructies, wordt thuisbezorgd bij je Valentijn. Daarnaast wordt er door ons 1 boom geplant via één van onze bosprojecten. Zorg goed voor deze MiniTree, dan plukken jullie er samen de vruchten van.

4. Koos de Koala sokken voor volwassenen (€9,99)

Sokken cadeau geven is altijd een goed idee, je hebt ze tenslotte elke dag nodig. De vrolijke sokken van Koos de Koala zorgen niet alleen voor warme voeten, maar dragen ook bij aan nieuw bos via Trees for All. Met dit cadeau ben je extra goed bezig, want de sokken zijn gemaakt van gerecyclede visnetten uit zee. Hoe leuk is het om allebei dezelfde sokken te dragen ’s avonds op de bank? De sokken gaan van maat 27 tot maat 46.

5. My bullet journal van MUS (€10,-)

Een bullet journal helpt je Valentijn bij het creëren van meer productiviteit en overzicht. En wie wil dat nou niet? Eigenlijk is het een planner, dagboek, agenda, to-do list en schetsboek in één. Een deel van de opbrengst van deze journals wordt gedoneerd aan Trees for All voor het planten van bomen. Deze maand zijn de journals van €12,99 voor €10,- te verkrijgen via de webshop van MUS.

6. Sieraden My Jewelry (€12,95 – €19,95)

Maak indruk op jouw Valentijn met een sieraad uit de ‘earth collection’ van MyJewelry. Je kunt kiezen uit een prachtige ketting, armband of een paar oorbellen met een wereldbol. Per 2 verkochte sieraden plant MyJewelry via ons een boom.

Extra tip

Natuurlijk kun je het Boomcadeau voor jouw Valentijn ook combineren met één van de andere cadeaus uit de lijst. Wij wensen je een fijne Valentijnsdag!