Ondanks zijn harde val in de Ronde van Catalonië eind maart, kan Wilco Kelderman nu gelukkig meerijden in de Tour de France. Wij spraken eerder met Wilco over het wielrennen, de natuur en zijn pasgeboren dochtertje. Team Sunweb is al ruim 8 jaar ambassadeur van Trees for All.

1. Waar fiets je het liefst?

Ik fiets graag in de bergen in Italië, het is zo’n mooi land. En het eten is er heel lekker! Olijfbomen zijn dan ook mijn favoriete bomen.

2. In hoeverre ben je bezig met de natuur tijdens het fietsen?

Tijdens het trainen ben ik veel met de omgeving bezig. Ik fiets regelmatig in de Limburgse heuvels, het uitzicht is daar heel mooi. Met wedstrijden ben ik gefocust. Zeker met afdalingen gaat het allemaal zo snel, dan heb je niet in de gaten in wat voor omgeving je eigenlijk fietst.

3. Heb je iets met bomen?

Vroeger gingen we vaak naar Kootwijkerzand, je hebt daar zandvlaktes met bomen. In die bomen kun je perfect klimmen. Dus als kind hing ik regelmatig in een boom.

4. Ben je weleens bezig met klimaatverandering?

We hebben net een nieuw huis gebouwd met zonnepanelen op het dak en een warmtepomp. Zo is het huis toekomstbestendig. Ik vind het belangrijk om daarin te investeren.

5. Je hebt net een dochtertje, wat wil je haar graag meegeven?

Wat goed is voor de natuur (en wat niet). En ik hoop natuurlijk dat ze vaak buiten zal spelen! Ik ben zelf ook heel veel buiten door het fietsen. Dus… niet te lang achter de tablet.

Dank je wel voor dit interview, Wilco. We wensen je veel succes bij de Tour de France! En natuurlijk alle geluk gewenst met vrouw en dochter.

Wilco Kelderman - Team Sunweb“Ik ben net verhuisd naar Limburg en we hebben veel ruimte rondom ons huis. Dus dit boompje krijgt daar een mooie plek!”